Amandina
Chiar îmi era dor o amandina, așa că m-am pus pe treabă. Și bine am facut. Două zile a mirosit frigiderul meu într-un mare fel, a amandine cu savoare de rom, își venea să îl mănânci cu totul.
Dar hai la treabă.
Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente blat:
-3 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz măcinate
- 2 lg tărâțe de grâu
- 2 lg amidon
- îndulcitor după gust
- 1 lgt cacao + 1 lg ness
- 1 lgt praf de copt
Ingrediente sirop:
-100 ml lapte degresat
- 1 lgt ness
- esență de rom după gust (contează f mult aroma de rom)
- 1-2 lg îndulcitor
Ingrediente cremă:
-250 gr brânză degresată (daca vreti si mai multa crema atunci cresteti cantitatea de branza)
- 6 lg lapte praf degresat
- 1 lgt cacao + 1 lgt ness
- îndulcitor după gust
Preparare blat. Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile spumă tare cu puțină sare, adăugăm apoi gălbenușurile. Scoatem mixerul și adăugăm pe rând cu lingura ingredientele uscate (tărâțele, amidonul, cacaua, nessul și praful de copt). Nu uitați se amestecați cu lingura de jos în sus pentru a rămâne aerată compoziția. Punem compoziția într-o tavă de chec (dreptunghiulară) și introducem în cuptorul încins la 180 grade. Coacem circa 35-40 minute (faceți testul cu scobitoarea). Scoatem blatul și îl lăsăm la răcit.
Între timp pregătim siropul. Încălzim laptele și îl amestecăm cu celelalte ingrediente. După ce s-a răcit blatul îl înțepăm din loc în loc cu o scobitoare, îl tăiem în două, dar lăsăm în tavă ambele foi (una peste alta) și turnăm deasupra siropul. Punem apoi blatul la frigider cel puțin o oră.
Pentru cremă amestecăm brânza degresată cu laptele praf, îndulcitorul, cacaua și nessul. Scoatem foaia de deasupra din tavă și ungem blatul cu crema. Dacă vreți puteți păstra cremă pentru decor. Introduceți din nou în frigider și păstrați 2-3 ore.
Un deliciu, vă garantez!
Poftă bună!
merge si laptele praf din soia?
Nu cred ca iese la fel.
Si eu am facut ieri amandine dupa reteta ta
Au iesit bestiale dar data viitoare dublez ingredientele pentru ca mi-au iesit doar 3 bucati si m-am ”certat” pentru ele cu soacra mea si cu al meu care desi nu tin dukan, au mancat si ei cot la cot cu mine
))
Multuesc frumos pentru retete! Nu as fi putut tine dieta Dukan fara retetele tale!!!!Ma ajuti enorm de mult!!!
Ma bucur sa aud asta! Sa va fie de bine :*
chiar la asta ma gandeam azi, cine e in spatele acastei pagini, o singura persoana sau o intreaga echipa? pacat ca nu se pot da mai multe like-uri la o sg pagina!!!!!!! sunteti sau esti de milioane!!!!!!!!! multumim pt tot ce faceti!!!!!! un ajutor foarte mare!
Cu drag Mirela!
foarte bunaaaaaaa!
Se poate folosi pudra de roscove in loc de cacao?
Nu stiu cum iese cu lapte praf normal dar cu cel din soia a iesit foarte buna prajitura…un deliciu, mai ales ca amandinele sunt preferatele mele. Si crema….nu mai zic…
Buna seara
am si eu o singura intrabare :pot folosi indiferent de prajitura sau mancaruri oua de prepelita…. in loc de 3 oua sa pun 6-8 oua de prepelita asta ca exemplu?
multumesc mult si retetele tale din care am facut cateva sunt minunate si sincer cred ca cele mai bune …iti multumesc din suflet
01/10/2013 am inceput dieta
Atac=126=10 zile
Faza Croazieră 117 iar in prezent 110
Emil poti oricand si la orice reteta sa folosesti ouale de prepelita, doar sa ai grija la cantitati. Ma bucur sa aud ca ai incercat retetele si iti plac!
Si felicitari pentru kilogramele pierdute pana acum. Succes mai departe!
iti multumesc mult
As vrea sa stiu si eu cu ce pot macina taratele de ovaz sau le găsesc direct macinate ???
Eu le macin cu robotul de bucatarie.
Si eu tot la robot le fac dar nu se macina toate. Dedesubt sunt ca o faina si deasupra raman la fel. Trebuie sa iasa toate ca o faina??
Dap. Opresti robotul si le amesteci o lingura, le mixezi din nou si tot asa.
multumesc mult!!!
In perioada de croaziera se pot manca legume mexicane (porumb,mazare) ??
Nu.
Buna seara,daca nu am tarate de grau cu ce pot sa le inlocuiesc,multumesc mult !
Cu nimic.
Bună seara,
În loc de laptele praf degresat as putea pune amidon sau chiar nimic? Mulțumesc frumos
Poti sa nu pui nimic.
buna. lapte lichid 0,1% merge sa folosesc in loc de lapte praf degresat? multumesc mult.
)))
ce pofta mi s-a facut de o amandina. diseara desert scrie pe miine!
Nu ai cum. Au consistente diferite.
astazi am facut si eu amandina si a iesit ffff buna!sant putin dezamagita de ritmul de slabire dar nu ma las!tin regimul din data de 28 ianuarie de la 82 kg si astazi 8 martie am 75 de kg.mi se pare ca slabesc f greu.si nu trisez deloc!
Cate putin si se duc in final toate. Succes! Ma bucur ca ti-a placut amandina.
multumesc pentru incurajare!
Unde gasesc si eu lapte praf degresat….k am cautat in km toate hypermarket`urile si la platfar…multumesc
unde gasesc si eu lapte degresat? k am tot cautat si nu am gasit…multumesc41
Online (cafemagia iau eu) sau cu un mail la dea_pirvulescu@yahoo.com, o dukanita care tine dieta si are de vanzare .
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate. Multumim pentru generozitatea ta, pentru timpul pe care il imparti cu noi postand aceste retete. Nu am facut in viata mea o prajitura, dar, de cand am descoperit acest site, am facut nenumarate.Si toate au fost delicioase
Sotul meu m-a rugat in mod special sa-ti multumesc, pentru ca in sfarsit am devenit si eu …prajitureasa… Pupicuri si sarbatori fericite !
Vai Erika! Cuvinte ca acestea recompenseaza tot “efortul”. Iti multumesc din suflet pentru mesaj si pentru ca incerci retetele mele. :* Si ma bucur pentru sotul tau ca are parte de dulciuri facute de sotioara lui. Sper sa ne mai auzim virtual.
Asa sa tot tinem regim…cea mai buna prajitura
a avut un real success. Multumescccccccccccc esti super ,in fiecare zi incerc cate o reteta de aici.Sarbatori fericite!!si spor la slabit fetelor:*
Te pup draga mea Claudia si iti doresc Paste fericit si tie!
Multumesc pt reteta !
Am facut o mica prostioara,am o tava rotunda de tort iar compozitia cam putina,drept urmare un blat subtire …asta a fost singura mea problema .
In sfarsit un desert dulce duuulceee
Multumesc pentru reteta.e una din cele mai bune prajituri dietetice,daca nu cea mai buna.la cat mai multe!!:*
Ma bucur sa aud ca iti place. :*
Buna, spune-mi Te rog ce este branza proaspata?…branza de vaci?
Da.
Aceasta prajitura tb sa ne ajunga 3 zile? ( din cantitatile folosite de dvs) multumesc!
Mie imi ies 2 zile
Buna, imi plac foarte mult retele de aici!!! La amandina se poate folosi nes normal sau trebuie sa gasesc fara zahar, eventual? Multumesc anticipat!
P.S. Nu ne lasati singurele, veniti mereu in ajutorul nostru cu retete noi si gustoase!!!!
Eu stiu ca nessul nu are zahar.