DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Amandina

Chiar îmi era dor o amandina, așa că m-am pus pe treabă. Și bine am facut. Două zile a mirosit frigiderul meu într-un mare fel, a amandine cu savoare de rom, își venea să îl mănânci cu totul.

Dar hai la treabă.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente blat:

-3 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz măcinate

- 2 lg tărâțe de grâu

- 2 lg amidon

- îndulcitor după gust

- 1 lgt cacao + 1 lg ness

- 1 lgt praf de copt

Ingrediente sirop:

-100 ml lapte degresat

- 1 lgt ness

- esență de rom după gust (contează f mult aroma de rom)

- 1-2 lg îndulcitor

Ingrediente cremă:

-250 gr brânză degresată (daca vreti si mai multa crema atunci cresteti cantitatea de branza)

- 6 lg lapte praf degresat

- 1 lgt cacao + 1 lgt ness

- îndulcitor după gust

Preparare blat. Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile spumă tare cu puțină sare, adăugăm apoi gălbenușurile. Scoatem mixerul și adăugăm pe rând cu lingura ingredientele uscate (tărâțele, amidonul, cacaua, nessul și praful de copt). Nu uitați se amestecați cu lingura de jos în sus pentru a rămâne aerată compoziția. Punem compoziția într-o tavă de chec (dreptunghiulară) și introducem în cuptorul încins la 180 grade. Coacem circa 35-40 minute (faceți testul cu scobitoarea). Scoatem blatul și îl lăsăm la răcit.

Între timp pregătim siropul. Încălzim laptele și îl amestecăm cu celelalte ingrediente. După ce s-a răcit blatul îl înțepăm din loc în loc cu o scobitoare, îl tăiem în două, dar lăsăm în tavă ambele foi (una peste alta) și turnăm deasupra siropul. Punem apoi blatul la frigider cel puțin o oră.

Pentru cremă amestecăm brânza degresată cu laptele praf, îndulcitorul, cacaua și nessul. Scoatem foaia de deasupra din tavă și ungem blatul cu crema. Dacă vreți puteți păstra cremă pentru decor. Introduceți din nou în frigider și păstrați 2-3 ore.

Un deliciu, vă garantez!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: