DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Caserola cu branza si curcan

Expresia ”Eu ce mai mănânc azi?” nu ar trebui să fie în opinia mea una care să dea bătăi de cap, cu atât mai mult celor care sunt la dietă (în cazul acesta dieta dukan). Variantele sunt atât de multe încât această întrebare ar putea fi înlocuită cu ”Care rețetă să o încerc azi?”

V-am mai spus cred că ideea site-ul a apărut ca urmare a dorinței de a arăta că se poate mânca extrem de variat și de gustos și atunci când ești la regim. Mă întristează și acum când citesc pe diverse grupuri pe facebook despre doamne și domnișoare care încă consumă în atac sau la PP doar piept de pui la grătar sau ouă fierte cu iaurt și tărâțe. Aceste frustrări culinare nu fac altceva decat să ducă la un abandon.

Așa că haideți să ne facem viața frumoasă și atunci când suntem la dietă și să ne bucur că diversitatea rețetelor pe care le putem testa. Și așa revenim la caserola de azi, ce poate fi consumată în caz de dietă începând din faza de atac sau din prima zi a Scării nutriționale. Dacă nu sunteți la dietă nu aveți nicio scuză să nu încercați totuși această rețetă gustoasă (avantajul ei este că se poate consuma rece și lua la pachet).

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Luni

Ingrediente:

-300 g carne de curcan în conservă (scursă de suc)

- 300 g brânză degresată

- 2 ouă

- 1 lgt ceapă deshidratată

- sare, piper

- cașcaval degresat ras (opțional pentru gratinat)

Preparare:

Carnea în conservă (pentru cine nu găsește poate să folosească bucăți din piept de curca sau pui fierte și tocate mai mărunt) se pisează cu o furculita cât mai mărunt. Se adaugă peste aceasta restul ingredientelor și se omogenizează compoziția.

Se pune într-un vas rezistent la cuptor și se coace la 180 grade circa 40 minute. Cu 10 minute înainte de a fi scoasă se poate pune deasupra cașcavalul ras.

Poate fi consumată caldă sau rece.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: