DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Nutella bread (cozonac cu nutella)

O rețetă pe care am văzut-o de foarte multe ori, în diverse forme, dar pe care nu m-am încumetat să o fac până ieri. Nu știu de ce, dar mi-a atras atenția o postare pe facebook. Și uite așa am cerut rețeta. Probabil sunt diverse variante în care se poate prepara aluatul pentru acest cozonac cu nutella, dar eu după rețeta de mai jos l-am pregătit. Și a ieșit un desert excelent, apreciat de soțul și băiatul meu.

Nu uitați, în dieta dukan se poate consuma doar începând cu consolidarea (la masa de sărbătoare) , dar în Scara nutrițională vă puteți bucura duminica, la masa de sărbătoare. Și de ce nu, puteți să îl pregătiți pur și simplu pentru cei din familie, care vor aprecia pe deplin.

Faza: Consolidare (masa de sărbătoare), Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – Duminica

Ingrediente:

-250 ml lapte călduț

- 2 ouă

- 125 g unt topit

- ½ cană zahăr

- 700 g făină

- 1 plid drojdie uscată (10 g) sau un cub de drojdie proaspătă (25 g)

-esență de vanilie

- 1 lgt coajă de portocală rasă

- 1 gălbenuș de ou

- 2 lg lapte

Pentru umplutură:

- nutella

Preparare:

Ingredientele se pun în ordinea în care sunt trecute în mașina de făcută pâine pe programul de frământat (dacă nu folosiți mașina atunci frământați în stil clasic, cu mâinile).

După ce s-a terminat frământarea lăsați aluatul la dospit circa 20-25 minute.

Împărțiți aluatul în patru. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire, rotundă. Ca să fie perfect rotundă puteți folosi o tavă rotundă pe care o puneți peste foaia de aluat și îi decupați conturul. Eu însă am ales să fac foile rotunde, din ochi.

După ce sunt întinse toate cele patru  foi de aluat așezați prima foaie pe hartie de copt și o ungeți cu un strat de nutella. Așezați următoarea foaie de aluat, ungeți iar cu nutella, apoi altă foaie, iar nutela și ultima este o foaie de aluat.

Luați un pahar și îl așezați cu gura în jos în mijlocul foilor (se vede în poză). Asta pentru a avea un punct de reper la tăierea fâșiilor. Apoi tăiem în jurul paharului aluatul în patru, apoi în opt și apoi în șaisprezece bucăți (vezi foto). 

Acum vine partea interesantă, dar care ia un minut. Luăm două bucăți alăturate și le răsucim de două ori în exterior (foto). Apoi ne mutăm la următoarele două și tot așa, până am răsucit toate cele șaisprezece bucăți.

Acoperim steaua cu un prosop de bucătărie și mai lăsăm la dospit 15-20 minute. Ungem apoi steaua cu gălbenușul de ou amestecat cu laptele.

Coacem la 180 de grade circa 20 minute. Lăsăm la răcit.

Un desert excelent pentru toată familia.

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: