DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Chiftele cu ou (Scotch eggs)

Scotch eggs este considerat un aperitiv în Anglia, numai bun de luat atunci când mergem la picnic. Curios este faptul că Magazinul londonez Fortnum & Mason pretinde că rețeta îi aparține fiind inventată în 1738, deși există dovezi că aceștia s-au inspirit din bucătăria tradițională indiană. Rețeta este una cât de simplă și se referă la un preparat constând din ouă fierte învelite în carne de cârnați.

Astăzi vă propun o variantă dukan, mai sănătoasă decât originalul în care chiftelele sunt prăjite în baie de ulei. Țin să îi mulțumesc celei care mi-a dat ideea acestei rețetă, prietenă pe Facebook.

 Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-8 ouă de prepeliță fierte tare

-300 g carne de vită tocată

- 2 ouă de prepeliță crude

- 1 ceapa albă dată prin răzătoarea mică și scursă de zeamă

- sare, piper

- pătrunjel verde (1/2 legătură)

Preparare. Amestecăm toate ingredientele cu excepția ouălor fierte. Împărțim atât cât putem carnea în 8 părți. Cu o lingură Luăm căte o parte, o întindem în palmă, punem oul fiert în mijlocul acesteia și apoi învelim oul în carne. Așezăm chiftelele pe hârtie de copt în tavă. Coacem în cuptor circa 20 minute (relativ, vă dați seama când sunt gata după culoare).

Se pot servi si calde si reci. Pot fi făcute și cu carne de pui sau de curcan, depinde de preferințe. La PL le puteti combina cu ciuperci cu sos alb. Un deliciu!

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: