DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Batoane cu mac

Cu siguranta o reteta care ne adduce noua, celor mai mari un pic, aminte de copilarie. Cine nu a mancat vreodata un baton cu mac?

Imi aduc aminte foarte bine cum mergeam cu mama la “complex” unde era si magazinul alimentar si plecam incantata cu un baton cu mac. Si daca tot e vorba de amintiri, mai stiti batoanele acelea cu lapte? Cele mai late… erau galbene cu vanilie sau maro cu ciocolata. Sau inghetata aia in ambalaj ca de unt? Bine, o gasim si azi in diverse variante parca nimic nu se compara cu gustul celei de atunci. Gustul copilariei…..

Dar sa nu devenim nostalgici.

Nici azi nu va propun o reteta dukan, dar daca aveti in familie copii puteti sa le pregatiti cu mare drag si sa le spuneti si o poveste despre copilarie.

Faza: Consolidare, Stabilizare definitiva

Scara nutritionala – Duminica la masa de sarbatoare

Ingrediente:

- 75 ml ulei

- 150 ml apa calduta

-100 ml lapte caldut

-500 g faina alba

-50 g zahar

- 1 plic de drojdie uscata

- un varf de sare

Pentru uns:

-mac

-50 ml apa

- 50 ml sirop (apa fiarta cu zahar)

Preparare:

Daca folositi masina de paine pentru framantare si dospire puneti ingredientele in ordinea de mai sus in cuva si setati programul. Se poate framanta si classic, asa cum faceti la paine sau cozonac.

Se lasa la dospit circa 1 ora si jumatate pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut scoatem aluatul si il impartim in 8-10 bucati egale.

Pe o suprafata tapetata cu faina intindeti pe rand din fiecare bucata cate un dreptunghi apoi rulati. Asezati batonul pe hartie de copt in tava cuptorului.

Asezati toate batoanele in tava cu spatiu suficient de mare intre ele deoarece se vor umfla.

Lasati tava acoperita cu un servet de bucatarie la dospit in loc caldut inca 45 min.

Ungeti batoanele cu apa si presarati macul deasupra.

Introduceti tava la copt in cuptorul incins la 180 de grade si coaceti 25-30 min, pana se rumenesc frumos.

Dupa ce s-au copt scoateti tava din cuptor si ungeti batoanele cat sunt inca calde cu siropul pregatit anterior. Lasati-le la racit si consumati-le cu moderatie (daca puteti).

Pofta buna!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: