DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tarta cu branza si dulceata de rubarba

Vă propun o nouă rețetă dukan dulce care sunt convinsă că o să vă placă la fel de mult ca și mie. Este vorba despre o tartă care se face foarte ușor. Compoziția se pretează unei tăvi rotunde cu maxim 20-22 cm în diametru (eu am facut-o în cea sub formă de inimioară).

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente biscuit bază:

-3 lg tărâțe de ovăz

- 1 ou

- 2 lg lapte praf degresat

- 2 lg îndulcitor

- 6-8 lg de lapte degresat

- 2 foi de gelatină

Ingrediente crema de brânză:

-500 g quark

- 4 lg îndulcitor (sau după gust)

- 2 fiole de esență de vanilie

- 5 foi de gelatină

- 5 lg lapte degresat

Ingrediente topping:

-5 lg dulceață de rubarbă (puteți folosi în loc 5 lg de piure de dovleac de exemplu)

- 2 foi de gelatină

- 3 lg apă

Prepararea biscuitelui este asemănătoare cu o altă rețetă, cea de Orange Cheesecake.

Tărâțele, laptele praf și îndulcitorul se amestecă cu oul. Dacă compoziția nu curge mai adăugați 1-2 lg de lapte degresat. Pregătim o tavă pe care o acoperim cu hârtie de copt și turnăm în mijloc compoziția (maxim 1 cm grosime, se mai împrăștie ea). Nu conteaza forma ptr ca oricum o blenduim. Bagam tava în cuptorul încins la 180 de grade și o lăsăm cam 10 minute după care o scoatem și o lăsăm la răcit alte 10 minute. Plăcinta formată o mărunțim și o dăm prin blender până se fac firmituri mărunte de tot. Deocamdata o lasam la o parte și pregătim gelatina.

Punem cele 2 foi la hidratat în apă pentru 5 minute și încălzim 5-6 lg din laptele degresat. Luăm gelatina hidratată și o turnăm peste laptele fierbine și amestecăm până se topește. Compoziția o turnăm peste biscuitele mărunțit și amestecăm bine. Turnăm în tava de silicon și cu o lingură nivelăm compoziția pe fundul acesteia.

Pentru crema de brânză mai întâi punem cele 5 foi de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei (separat puteți să le puneți și pe cele 2 foi necesare pentru dulceață). Quarkul și îndulcitorul le omogenizăm cu mixerul. Adăugăm esența de vanilie. Încălzim laptele puțin și dizolvăm în el gelatina hidratată anterior. Turnăm laptele cu gelatină peste quark și omogenizăm. Turnăm compoziția peste blat și o lăsăm deoparte (nu în frigider).

Pregătim și dulceața. Gelatina hidratată o topim în apa încălzită și turnăm compoziția peste dulceață. Amestecăm bine și apoi turnăm cu lingura din loc în loc dulceața peste crema de brânză. Cu coada unei linguri amestecați ușor crema de brânză cu dulceața pentru a se amesteca ușor.

Dăm tarta la frigider pentru cel puțin 2 ore.

De aici încolo știți ce aveți de făcut! Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: