DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tiramisu Dukan

Wow… în sfârșit i-a venit rândul. Am căutat zeci de rețete de tiramisu Dukan, dar nu mi se parea nici una potrivită pentru gustul meu. Și cand în sfârșit am gasit o rețetă de cremă (mersi Laura) care să aducă a crema clasică cu mascarpone a adevăratului tiramisu, am zis asta e! Si am încercat, nu exagerez, trei tipuri de blat până mi-a ieșit unul care să îmi placă. Așa că e o rețetă indelung gândită și testată.

Așadar vă ofer cu drag rețeta de tiramisu Dukan și sper să vă placă și vouă la fel de mult (mamă, mamă cum a mirosit frigiderul meu 2 zile…).

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 5

Ingrediente blat:

-4 albușuri

- 1 galbenuș

- 3 linguri de amidon (se poate inlocui cu lapte praf degresat pentru a nu fi prea mult amidon tolerat)

- 3 linguri tărâțe de ovăz/grâu

- 3-4 linguri îndulcitor praf pentru gătit (după gust)

- 1 lgt prag de copt

- 3 linguri lapte praf degresat

- 1 plic de cafea solubilă (sau esență de cafea)

Ingrediente cremă de vanilie:

-3 gălbenușuri

- 375 ml lapte degresat

- 2 linguri amidon

- 2 linguri îndulcitor (sau după gust)

-250 gr quark

- 2-3 fiole esență de vanilie

-  3 foi gelatină

Ingrediente pentru sirop:

-150 ml cafea

- 1 lingură îndulcitor

- 1 fiolă esență de rom

Începem cu blatul și batem albușurile spumă tare cu mixerul. Adăugăm gălbenușul și mai mixam puțin. De aici încolo folosiți lingura de lemn. Adăugați pe rând amidonul, tărâțele, îndulcitorul, laptele praf, cafeaua (praf) și praful de copt și amestecați compoziția de sus în jos încet.  Turnați această compoziție într-o tavă de silicon și introduceti-o în cuptorul încins la 180 grade pentru 35-40 minute (faceți și testul cu scobitoarea). Când este gata îl scoateți la răcit și după 10 minute îl scoateți și din tavă. El se mai lasă, nu vă speriați.

Cât se face blatul vă puteți ocupa de cremă. Pentru început procedăm ca la budinca de vanilie.

Într-un vas punem amidonul, îndulcitorul și esența de vanilie și turnăm circa trei sferuri din lapte. Amestecăm bine să nu se facă cocoloașe și adăugăm și gălbenușurile. Punem vasul pe foc mic și amestecăm în continuu ca să nu se prindă. Când s-a îngroșat o luăm de pe foc și o lăsăm la răcit cu o folie de plastic pusă peste vas ca sa nu facă scoarță.

După ce s-a răcit crema de vanilie puneți gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei. Până se hidratează mixăm crema de vanilie cu quarkul. Laptele rămas îl încălzim puțin și  topim gelatina hidratată în el. Apoi îl adăugăm peste amestecul de cremă de vanilie și quark.

Asamblarea

Tăiem blatul răcit în 2 sau 3 părți. În tava în care l-am copt punem o folie de aluminiu (ca în poză) și punem prima foaie pe care o însiropăm bine de tot cu siropul (cafeaua amestecată cu îndulcitorul și esența de rom). Apoi turnăm crema de vanilie. Mai adăugăm altă foaie, o însiropăm, apoi iar cremă de vanilie. Ultima foaie trebuie și ea însiropată și acoperită cu un strat de cremă.

Introducem tava în frigider.  Dacă îl faceți seara atunci îl lăsați în frigider până a doua zi dimineața, sau dacă îl faceți dimineață îl lăsați până seara. Îl scoateți cu grijă din tavă și dați folia de aluminiu la oparte. Se consumă ca atare sau pudrat cu puțină cacao. Nu vă speriați de câte sporții sunt, mai mult de 2 zile nu vă ajunge pentru că sigur o sa îl împărțiți cu cei din familie.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: