DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Surimi cu dovlecei si branza

Foarte multe controverse a ridicat surimi (crab sticks), un produs originar din Japonia. Am găsit o grămadă de păreri pro și contra acestui produs, care are la bază pește, plus multe altele ingrediente. În final acesta conține circa 75 % apă, 15 % proteine, 6 % carbohidrați și 1 % grăsimi. Unii susțin că acesta ar fi un fel de ”mâncarea săracului” în Asia.

Trebuie să știți că doctorul P. Dukan permite consumul acestuia în dieta sa, limitându-l la 8 ”bețe” pe zi.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-10 bețe de surimi

- 2 dovlecei

- 250 g brânză degresată

 - 3 ouă

- sare, piper

- ierburi aromate

Preparare:

Mai întâi curățăm dovleceii și îi tăiem rondele de circa 1 cm grosime, iar apoi îi punem pe grătar până se rumenesc pe fiecare parte.

Brânza o amestecăm cu ouăle și condimentele, iar surimi le tocăm mai mărunt (eu i-am pus în primul strat întregi dar era mai bine să îi tai). Apoi urmează să îi așezăm într-un vas rezistent la cuptor.

Mai întâi un strat de dovlecei, apoi jumătate din cantitatea de surimi presărată deasupra dovleceilor, apoi un strat de brânză. Apoi repetăm operațiunea. Deasupra ultimului strat de brânză presărăm ierburile aromate.

Introducem vasul în cuptorul încins la 180 de grade și lăsăm la preparat circa 40-45 minute. Scoatem vasul și lăsăm să se răcească. Se consumă ca atare sau poate fi luat la pachet și încălzit ulterior.

Poftă bună!

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: