DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Papanasi Dukan

Dupa cum v-am promis astăzi am pentru voi o surpriză – papanași pe stil dukan. O rețetă dukan care sper să vă meargă la suflet și vouă. Când spunem papanași gândul ne duce la modul în care sunt făcuți aceștia, adică prăjiți în ulei. Cum în dieta dukan acest lucru nu este posibil am făcut papanașii la cuptor, încercând să adaptez rețeta astfel încât aceștia sa iasă asemănători la gust.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru papanași:

-4 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grâu

- 6 lg lapte praf degresat

- 2 lg quark sau branză degresată

- 2 ouă

- 1 lgt cu vârf praf de copt

- 3 lg îndulcitor (sau după gust)

- un varf de cuțit de scorțișoară (opțional)

- 1 lgt de coajă de lămâie

- esență de vanilie

Pentru topping aveti nevoie de:

-quark

- dulceață de rubarbă (sau pentru consolidare orice dulceață cu îndulcitor)

Preparare papanași:

Într-un bol amestecăm mai întâi ingredientele uscate (tărâțele de ovăz și grâu, laptele praf degresat). Adăugăm ouăle întregi și quarkul și omogenizăm. Dacă vi se pare prea tare compoziția mai putem adăuga puțin quark. La acestea mai adăugăm praful de copt, esența de vanilie, scorțișoara și coaja de lămâie și continuăm să amestecăm. Ar trebuie să vă iasă o compoziție care curge. Lăsați compoziția deoparte circa 4-5 minute.

Cu această compoziție umpleți formele de silicon pentru brioșe. Eu le-am pus cam trei sferturi și mi-au ieșit înalte (6 bucăți), dar dacă umpleți formele doar până la jumătate ar trebui să iasă circa 9 papanași de înălțimea celor normali.

Introduceți în cuptorul încins la 150 grade și lăsați circa 15 minute (maxim 20) sau faceți testul cu scobitoarea. Opriți focul și lăsați-le în cuptor cu ușa întredeschisă. Atenție, le scoateți din forme doar după ce s-au răcit. Se pastreaza in punga in compartimentul de jos al frigiderului si pot fi incalziti la microunde.

Îi serviți individual sau câte doi, acoperiți cu 2 linguri de quark, 2 lg de dulceață și pudrați cu îndulcitor. Un deliciu.

Poftă bună!

p.s. Din păcate nu cred că vor ieși papanași la fel dacă nu folosiți lapte praf degresat.

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: