DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Turnulete cu vinete si branza

Nu știu dacă v-am mai spus, dar băiețelului meu îi place foarte mult să facă pe grădinarul. Acum 2 săptămâni când am fost în vizită în Ardeal la părinții mei și-a petrecut cea mai mare parte a zilei afară, în grădina bunicilor, căutându-și de lucru cât era ziua de lungă. A mâncat cu o poftă deosebită ciorbița făcută din legumele culese de el (fasole verde, ceapă, morcovi), pentru salată eu luam castraveții iar el mărarul, ca să nu mai spun de plăcerea cu care căutam/descopeream cartofii atunci când bunicul sau bunica săpau după ei.

Ce mai, distracție maximă!

Și chiar dacă ne-am întors în București nu puteam să îl privez de bucuria de a culege legume, așa că am repetat experiența de anul trecut și am mers într-o grădină publică de unde am putut culege roșii, ardei, vinete, gogoșari, leuștean verde, busuioc, pătrunjel… Distracție maximă din nou și o plăcere deosebită.

Și pentru ca aveam legume proaspete a trebuit să le și folosim. Prin urmare aveți aici de față prima din rețetele pe care le-am încercat cu aceste legume deosebite, culese de puiul meu.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Marți

Ingrediente:

-1 vânătă potrivită ca mărime

- 2 roșii mari

- căteva frunze de busuioc

- brânză degresată cremoasă

- sare, piper

-ulei de măsline (opțional)

- cașcaval degresat (opțional) – rețeta aici

Preparare:

Vânăta se taie rondele subțiri de circa 0,5 cm. Se așează rondelele pe un prosop de hârtie, se stropesc cu puțin de ulei de măsline (cu aromă de usturoi am folosit eu) și se lasă circa 30 minute să lase zeama (și amăreala).

După ce s-au scurs le coacem pe grătar sau în tigaie anti aderentă, câte cca 1-2 minute pe fiecare parte. Se scot pe farfurie.

Până se coc rondelele de vinete se taie roșiile rondele la fel de groase.

Pentru asamblarea turnulețelor întindem brânza pe fiecare felie de vânătă. Punem o felie de vânătă, una de roșie, frunze de busuioc, vânătă, roșie. Deasupra punem cașcaval ras și așezăm turnulețele pe hârtie de copt în tavă (sau direct în tava de silicon).

Introducem în cuptorul încins la 180 de grade și lăsăm circa 20-25 minute. Se pot consuma calde sau chiar reci pe post de aperitiv.

Poftă bună!

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: