DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Carnati de curcan

Avem cu toții tendința să mergem la magazin și să căutăm cârnați gata făcuți. Dar de ce sa nu îi facem noi? Nu necesită foarte mult timp, ustensile ne mai trebuie (mașină de tocat și dispozitivul pentru făcut cârnați). Vă invit să îi încercați cu încredere, așa cum ați făcut și cu rețeta de mici de curcan, și vă garantez că o să vă placă.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-500 g piept de curcan

-500 g pulpă de curcan (fara piele)

- 200 ml supă de curcan

- 1 lg sare

- 1 lgt piper alb

- 2 lg boia de ardei dulce

-  1 lgt cimbru

- 5-6 căței de usturoi

- mațe de oaie

Preparare:

Mai întâi punem mațele sărate într-un bol cu apă caldă. Mațele se pot achiziționa de la hipermarketuri (doar să întrebați unde anume să le căutați).

Carnea de curcan o punem în robot sau o dăm prin mașina de tocat. Adăugăm peste carne condimentele, usturoiul pisat și treptat supa de curcan. Se amestecă până compoziția devine tot mai vâscoasă.

Mațele de oaie le punem cu grijă pe țeava special de făcut cârnați. Se umplu mațele de oaie și se răsucesc din loc în loc în funcție de lungimea dorită (nu se îndeasă carnea în maț prea tare ca să nu crape acesta).Se pun cârnații la svântat (cam o oră) și se înțeapă cu un ac din loc în loc ca să nu crape la gătit.

Se gătesc după bunul plac (la tigaie, înăbușiți, pe grătar). Îi puteți modela așa cum am făcut și eu cu cei din poze în formă de melcișori (prinși cu scobitori). Se pot păstra la congelator chiar și 3 luni.

În felul acesta avem cârnați oricând la îndemână fără a ne face griji cu privire la ce anume conțin ei sau dacă sunt potriviți dietei dukan.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: