DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Risotto cu ciuperci si porumb

Părerile despre orez în familia noastră sunt împărțite. Băiatului meu îi place orezul sarbesc, sotului meu nu îi place neapărat orezul, dar îl mănâncă, iar mie îmi place orezul gătit în orice fel. Ultima dată însă am preparat acest risotto care a avut succes la toți trei și așa am împăcat și capra și varza.

Să vă mai spun un secret, până în facultate eu nu am mâncat deloc orez…pentru că nu îmi plăcea…sau cel puțin așa îmi plăcea să cred. Asta până când am descoperit orezul făcut de mama Alinei (colega și prietena mea) și uite așa a început relația noastră.

Dar să revenit la rețeta de azi. Poate fi considerată o rețetă dukan, dar strict pentru masa de sărbătoare în dieta dukan clasică sau poate fi consumată sâmbăta și duminica în Scara nutrițională (nouă metodă dukan). Pentru croazieră sau celelalte zile se poate folosi însă orezul din konjac pe care îl găsiți de exemplu pe NoSugarShop (și nu puneți porumbul).

Deasemenea, pentru cei care țin post este o rețetă potrivită!

Faza Consolidare, Stabilizare definitiva

Scara nutritionala – Sambata si Duminica

Ingrediente:

- 200 g orez arborio (sau orez din konjac)

- 200 g  ciuperci (eu am folosit ciuperci în conservă)

- 1 ceapa

- 100 g porumb

- 500-600 ml apă sau supă de legume

- șofran – 1 vârf de cuțit

- 1 lgt ulei de măsline

- sare de Himalaya, piper

Preparare:

Ceapa tocată mărunt se ”călește” 1 minut în uleiul de măsline. Se adaugă ciupercile scurse de apă și porumbul (scurs și el de apă) și se mai lasă pe foc amestecând circa 2 minute.

Adăugăm orezul și mai lăsăm 1 minut pe foc amestecând mereu, iar apoi adăugăm apa sau supa de legume cât să îl acopere. Pe măsură ce mai scade apa completăm cu alta. Repetăm operațiunea cu apa până când orezul s-a fiert.

Adăugăm șofranul, sarea de Himalaya și piperul și mai lăsăm 1 minut pe foc.

Se poate asezona cu pătrunjel verde tocat. Delicios!

Poftă bună!

 

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: