DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Chiftele de vita si curry

Mi-am propus ca în fiecare zi de joi să vă postez câte o rețetă pentru zilele de proteine pure (ținând cont că în consolidare și stabilizare e zi strictă de PP). De data asta vin cu o rețetă de chiftele din carne de vită bune de tot, care au avantajul că pot fi luat la pachet. În plus nici nu durează mult să se facă și nici nu miroase în casă a prăjeală pentru că sunt făcute la cuptor.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-350 g carne de vită

- 1 ceapă albă

- 2 ouă

-  2 lg de tărâțe de ovăz

- 1 lgt curry

- sare, piper

- 1 lg brânză (opțional)

Preparare. Tocăm carnea în robotul de bucătărie. Adăugăm ceapa (eu o tai în patru și o pun în robot la mărunțit), ouăle, tărâțele, condimentele și brânza și blenduim până se omogenizează compoziția. Din această compoziție formăm biluțe (circa 2,5 cm diametru) pe care le așezăm pe hârtie de copt în tavă. Introducem tava în cuptorul încins la 180 de grade unde le păstram circa 30-35 minute (la jumătatea timpului le întoarceți).

Dacă sunteți la PL merg foarte bine cu peperonata, mâncarea de praz, ghiveciul de legume, mâncarea de vinete sau de ce nu cu o salată de ardei copți (toate rețetele le găsiți la secțiunea de Salate/Alte mâncăruri).

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: