DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Shirataki All` Arrabbiata

Numele de ”arrabbiata” înseamnă în italiană supărat și de aici și numele sosului care are la bază ardei iute. Despre shirataki v-am povestit la o altă rețetă (Carbonara), dar s-ar putea ca unii să găsească această rețetă mai pe gustul lor. Rețeta de arrabbiata este aceeași, fie că ești la dietă fie că nu ești (diferă doar cât de mult ulei de măsline se folosește). De aceea vă recomand să faceți sosul pentru arrabbiata pentru toată familia (pentru dvs cu shirataki, iar pentru ceilalți pregătiți niște penne). Va fi mult mai ușor așa și în același timp puteți mânca împreună.

 Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții sos – 2-3

Ingrediente pentru sos:

-1 ceapă albă

- 4 căței de usturoi mai mari

- 2 lg pastă de tomate

- 1 conservă de roșii tăiate cubulețe (400 g)

- 1 ardei iute

- 200 ml supă de pui/curcan (sau apă)

- 1 lgt de ulei de măsline (opțional)

- sare, piper

- busuioc verde

+ 1 cutie cu paste Shirataki Konjac (sau paste normale)

Preparare:

Ceapa tocată mărunt se ”călește” într-o tigaie antiaderentă (puteți folosi lingurița de ulei de măsline). Se adaugă apoi conserva de roșii, pasta de roșii, supa de pui/curcan, usturoiul tăiat mărunt, ardeiul mărunt (curățat de sâmburi și tăiat mărunt) și 2-3 frunze de busuioc rupte mai mari. Rețineți, puneți ardei iute în funcție de gustrui și în funcție de cât de iute e.

Puneți capacul și lăsați să fiarbă la foc mediu circa 15-20 minute.

Pastele le spălați în 2-3 ape (acestea erau si înodate, prin urmare le-am deznodat). Apoi puneți apă la fiert și când fierbe le puneți și pe ele și le dați în clocot 5-10 minute.

Scoateți pastele într-un bol și turnați peste ele o parte din sosul pregătit (restul îl folosiți dacă vreți pentru pastele celor din familie).

Iese un meniu delicious, garantez pentru asta.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: