DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Ghiveci cu varza si fasole verde

O rețetă ușoară de post cu multe legume, care poate hrăni toată familia în același timp. Vreau sa vad postez cam toate retetele pe care le incerc in aceasta perioada in care diversificarea e cheia.

Varza este o legumă cu adevarate proprietăți terapeutice. Ea conține vitaminele A, E, B1, B2, B3, B5, B6, B9, fosfor, calciu, zinc, mangan, cupru, fier și nu are colesterol. Este recomandată în curele de slăbire, însă cu atenție. Varza se utilizează atât intern, cât şi extern. Cea mai importantă proprietate a sa este de dezintoxicare, având o afinitate deosebită pentru toxine, pe care le atrage şi le elimină, contribuind la curăţarea organismului de „deşeurile” ce întreţin boala. De asemenea, varza este indicată în afecţiuni respiratorii, gastrice, intestinale (colite ulceroase, parazitoze), slăbiciune generală, anemie.

Fasolea verde este o leguma bogată în aminoacizi, potasiu, calciu, fier, în vitaminele B1, B2 ,C, K și fibre și se recomandă ca aliment-medicament mai ales diabeticilor, persoanelor în vârstă care suferă de osteoporoză, dar și celor aflate în convalescență. Indiferent de vârsta, fasolea verde este un aliment care îi poate ajuta pe oameni să-și îmbunătățească și să-și mențină starea de sănătate.

Așadar, eu zic că avem suficiente motive să le consumăm.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 ceapă

- 4-5 roșii cherry

-1 varză potrivită

- 300 g fasole verde

- 1 lgt ulei măsline

-2 lg pastă de roșii

- sare, piper

- mărar verde

Preparare:

Într-o oală punem uleiul de măsline plus 50 ml de apă și lăsăm să se încingă puțin. Adăugăm ceapa tocată mărunt și ”călim” circa 3 minute. Varza se toacă mărunt și se adaugă în oală împreună cu fasolea verde. Se toarnă apă pănă se acoperă legume, apoi se pune capacul și se lasă la foc mic (cam 40 minute). Adăugați roșiile cherry tăiate în două, pasta de roșii și condimentele și continuați să fierbeți până se înmoaie varza. Dacă e cazul mai completați cu apă pe parcurs.

În final presărați deasupra mărarul verde! Nici nu o să realizați că lipseste carnea de lângă, atât de bun e!

 Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: