Tort Deliciu
În weekend nu mai știam ce să fac dulce mai ales ca era și mama în vizită. Așa că am pus mâna, am încropit un blat clasic și de aici încolo am apelat ce am avut prin casă. Rezultatul a fost unul delicios. De-aia l-am și numit așa! Se poate consuma începând cu faza de croazieră, indiferent dacă sunteți la PP sau la PL și de asemenea vă puteți juca cu aromele (eu am ales cocos și cacao).
Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente blat:
-4 ouă
-6 lg tărâțe de ovăz
- 3 lg tărâțe de grâu
- 1 lg amidon de porumb
- îndulcitor după gust (3-4 lg)
- ½ lgt praf de copt
Ingrediente crema 1:
-300 ml lapte degresat
- 3 lg quark
- îndulcitor după gust
- esență de cocos
- 6 lg lapte praf degresat
- 6 foi de gelatină (sau un plic gelatină pudră)
Ingrediente crema 2:
-400 ml lapte
- 3 lg îndulcitor
- 1 plic budincă de cacao
Preparare blat. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem spumă tare (adăugăm un vârf de sare când le mixăm). Când s-a format spuma adăugăm și gălbenușurile și mai mixăm pănâ se omogenizează. Le acestă compoziție adăugăm pe rând ingredientele uscate, amestecând permanent cu lingura de jos în sus. În final punem în tavă (a mea e una rotundă cu diametrul de 22-24 cm) și introducem în cuptorul încins la 180 grade pentru circa 30 minute (faceți și testul cu scobitoarea). Lăsați blatul în tavă la racit.
Preparare crema 1. Punem gelatina la hidratat în apă la temperatura camerei (o ținem cel puțin 5 minute). Încălzim puțin laptele, cât să putem dizolva laptele praf în el. Scoatem gelatina din apă și o amestecăm în laptele cald. Adăugăm îndulcitorul, quarkul și esența de cocos și omogenizăm.
Înțepăm blatul în mai multe locuri cu o scobitoare și apoi turnăm compoziția de lapte peste. O să vedeți că blatul absoarbe treptat tot laptele. Introducem pentru 1 oră în frigider.
Preparare crema 2. Pregătim budinca de cacao conform instrucțiunilor de pe plic, dar folosim doar 400 ml lapte ca să iasă mai groasă crema. După ce este gata o lăsăm 10 minute la răcit (amestecăm din când în când să nu facă coajă) și apoi o turnăm peste blat și uniformizăm. Dăm din nou la frigider pentru 1-2 ore și apoi se poate consuma. Iese o combinație delicioasă, iar voi puteți combina aromele după cum doriți.
Ce este quark?
O branza mai fina!
ARATA SENZATIONAL!!!
mie inca nu mi-e clar cu croaziera PP si PL (adica pp=proteine pure si pl=proteine&legume),iar eu ma gandeam ca in zilele de pp voi urma practic retele de atac,dar aici vad ca este permis acest tort.
poate n-am inteles eu bine?
pt ca daca am voie,acum fug la bucatarie sa-l fac
PP-ul din croaziera este acelasi lucru ca si atacul, doar ca ai voie 2 alimente tolerate pe zi. Iar tortul asta fiind fara legume merge si la PP evident.
va multumesc pt raspuns
din pacate astazi nu am mai avut timp sa-l pregatesc,dar maine nu voi rata,pt ca simt o pofta de dulce ca niciodata (chiar imi este teama sa nu ma las prada ispitelor)
vroiam sa mai intreb…ce ciocolata ati ras pe deasupra?
Ciocolata de deasupra e interzisa in dieta. e doar de decor
se poate si fara lapte praf?
Se poate, dar iese mai buna cu el
Ioana, sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si putine kilograme
, ca m-ai salvat ! Dupa 2 luni ingrozitoare de Dukan am gasit site-ul tau si de atunci regimul e floare la ureche ! Sufeream cumplit – sotul meu e mare “bucataras”, iar eu sunt mare “prajitureasa” – si monotonia regimului ne innebunea ! Mai ales prajiturile… Si mai ales ca avem ghinionul sa locuim intr-o tara (Elvetia) in care notiunea de “degresat” sau “light” aproape nu exista. Elvetienii maninca fara jena branze supergrase, pe langa care cascavalul Dobrogea pare uscat
Sunteti niste fericiti în Romania, cu toate branzeturile si lactatea 0,1%, aici gasim doar lapte 0,1%, restul trebuie sa ne facem singuri (branza de vaci cu pastile de calciu, ca pe vremea comunismului…) Am facut aproape toate retetele tale de dulciuri, sunt absolut minunate. In legatura cu asta, as vrea sa-ti impartasesc o “descoperire” – dr Dukan a scos o cacao cu grasime 1%, din care ai voie sa maninci nelimitat, nu mai e considerata aliment tolerat. Am descoperit asta pe site-ul frantuzesc si imediat am comandat on-line in Franta (aici nu exista, bineinteles). De altfel, toate prajiturile le-am facut cu aceasta cacao si pot sa-ti spun ca exista o diferenta mare – e ca si cum ai face, de pilda, o negresa “normala”, cu toata cacaoa (multa) care intra in ea. Am verificat, magazinul asta on-line livreaza si in Romania. Daca te intereseaza (sau pe alti dukanei sau dukanite), pot pune aici link-ul spre magazin.
Inca o data multumesc si spor la creat retete in continuare !
Elena nici nu stii ce m-a bucurat mesajul tau. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si ma bucur tare mult ca ai descoperit site-ul si te ajuta! Sper sa vin in continuare cu retete care sa va faca placere!
De cacaua lui Dukan stiu si eu, dar din pacate la noi inca nu a aparut. Ultima data cand verficasem siteul francez oficial nu livra in Ro, dar poate spui de alt site asa ca te rog sa ne lasi linkul. Stiu ca e minunat sa nu fii limitat la cantitate
Te pup si te asteptept cu drag sa mai lasi comentarii la retetele incercate!
Bucuria e reciproca ! Chiar acum voi savura un minunat cheese cake inventat de tine ! Apropo de asta, eu am adaptat mai multe dintre retetele tale pentru sotul meu, care are un colesterol mare şi nu are voie decit 3 oua pe saptamina (adica 3 galbenusuri). De aceea, am incercat sa inlocuiesc o parte din galbenusuri şi mi-au iesit la fel de bune. Daca crezi ca e util cuiva, pot sa scriu în comentarii la retetele respective cum am facut exact.
Cat despre minunata cacao Dukan “Unlimited”, asa este, site-ul oficial nu livreaza în Romania. Eu am comandat de pe: http://www.easyparapharmacie.com/en/dukan-poudre-de-cacao-250g.html. E un magazin on-line frantuzesc. Trimit în Romania, la pretul de 13.90 € / pachet < 1 kg (adica 3 cutii de cacao). Am ramas surprinsa de cat de mult tine aceasta cacao – de gust nu mai vorbesc, e excelent, parca e ciocolata ! – poate datorita faptului ca este atat de fina şi degresata, deci foarte usoara şi 250 gr (un pachet) inseamna mult, de fapt.
Mai exista un site, unde am comandat o data cacao şi Aroma de Alune Dukan, unde cacaoa e putin mai scumpa, dar vroiam neaparat aroma şi am zis sa platesc o singura data livrarea. Este: http://www.hydraligne.fr/A-8931-cacao-degraisse-regime-dukan.aspx
De fapt, cred ca cel mai bine este sa te asociezi cu cineva sa comandati impreuna şi sa impartiti cheltuielile de livrare (asa am facut eu, pana la urma).
Te pup şi ma duc sa te mai pomenesc o data la bucatarie !
Te pup Elena si multumim de sfaturi si de site-uri. Am sa le studiez si eu. :*
Ce fel de budinca ai folosit?Nu contine zahar?
Nu mai stiu. Am gasit una (nu de la celebrul dr.o) care nu contine zahar.
buna lapte de soia praf avem voie?
Nu scrie niecaieri de el.
As putea inlocui laptele praf degresat cu Lapte praf de soia ?
Nu folosesc laptele praf de soia, deci nu pot sa iti spun.
Super tortul. L-am facut a treia oara! O singura neplacere am: nu-l pot nicidecum manca in trei zile, ci doar in 2. E prea bun
Ma bucur ca iti place draga mea
Foarte bun tortul. L-am facut sambata si a avut un gust superb, singura diferenta este ca tortul meu a avut 3 straturi- crema nr. 1 a siropat blatul dar a ramas si desupra, apoi am pus crema 2.
Multumim pentru retelete delicioase.
Te pup draga mea si ma bucur ca ti-a placut!