DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Ciorba de perisoare din vita a la grec

Va spun sincer că nu prea am facut ciorba de perișoare din carne de vita, de obicei o fac cu carne de pui, dar după ce am experimentat-o m-am îndrăgostit. Și mai ales de varianta acesta dreasă cu ou și cu iaurt. Bună de tot! Și rețetă dukan pe deasupra. Așa ca puneți și voi mâna la treabă dacă nu ați făcut-o până acum și vă garantez că o să vă placă mult de tot.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Porții – 6

Ingrediente:

-400 g carne de vită/vitel

-2 morcovi

- ½ țelină

- 2 ardei

- 1 ceapă

- 2 lg pastă de roșii

- 1 iaurt (150-200 g)

- 1 ou întreg plus 2 gălbenușuri pentru dres

- sare, piper

- pătrunjel și mărăr verde

Preparare:

Spălați legumele și le tăiați cubulețe. Puneți 2,5 l de apă în oală și adăugați legumele. Lăsați-le să fiarbă circa 25 minute. Între timp pregătiți carnea; o tocați și adăugați în același bol 1 ou, sare, piper și mărăr verde. Amestecați din nou în blender pentru a omogeniza compoziția. Formați bile de circa 2-2,5 cm în diametru. Adăugați pasta de rosii si perișoarele peste legumele care fierb și lăsați mai departe să fiarbă pentru înca 25 minute (va dați seama când sunt fierte perișoarele).

Amestecăm gălbenușurile cu iaurtul. Tragem oala de pe foc și luăm câte puțină zeama din oală, și o turnăm peste galbenusuri, din aproape in aproape. Omogenizăm puțin câte puțin și apoi turnăm totul în oala de ciorbă.

Oprim focul, adăugăm mărărul și pătrunjelul tocat mărunt și lăsăm oala cu capacul pus ca să se întrepătrundă aromele.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: