DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Dovlecei umpluti cu carne de vita

Acum o săptămână am avut ocazia să dau iama în grădina părinților mei și tare bine a fost! Să culegi legume proaspete pe care să le prepari ulterior e cu adevărat o experiență tare plăcută. Printre roșii, ardei, fasole, ceapă și altele am dat și peste câțiva dovlecei pe care i-am transformat într-o rețetă dukan gustoasă.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-3-4 dovlecei (în funcție de dimensiune)

- 300 g carne de vită

- 3 roșii

- 1 ceapă

- 2-3 căței de usturoi

- sare, piper

-pătrunjel verde

Preparare: Tăiem dovleceii în două, îi curățăm de sâmburi și îi scobim puțin, presăram sare pe interior și îi introducem cu gura în jos pe hârtie de copt în cuptorul încins la 180 de grade. Îi păstrăm la cuptor 15 minute, timp în care preparăm și umplutura.

Tăiem carnea de vită fâșii înguste, iar ceapa și roșiile cobulețe. Punem carnea într-o tigaie antiaderentă încinsă și o ”călim” puțin până își schimbă culoarea. Turnăm apoi ceapa și roșiile peste carne și acoperim tigaia cu un capac. Mai amestecăm din când în când, pentru circa 10 minute. Adăugăm apoi usturoiul, sarea și piperul și o mai lăsăm la gătit 5 minute.

Scoatem dovleceii din cuptor, îi întoarcem cu scobitura în sus și îi umplem cu amestecul de carne. Presărăm pătrunjelul verde tocat și îi dăm din nou la cuptor pentru încă cel puțin 20 minute. Se consumă ca atare, calzi!

Pont! La consolidare sau stabilizare puteți pune deasupra umpluturii câte o felie de cașcaval gouda și apoi să dați la cuptor (se vede în poză). Un deliciu!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: