DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Biscuiti Anzac

Am găsit rețeta aceasta în revista Delicii la cuptor și am încercat-o inițial pentru băiețelul meu. De fapt prima dată când am făcut-o erau și bunicii în vizită, care deși la început au ezitat, ulterior au mâncat cu poftă acești biscuiți. I-am făcut deja de mai multe ori până acum și de fiecare dată au avut succes maxim. Dacă sunteți la stabilizare puteți să îi mâncați și voi, dacă nu atunci musai  să îi pregătiți pentru copilașii voștri.

Biscuiții aceștia provin din Australia și Noua Zeelandă și se spune că soțiile militarilor îi trimiteau în pachete soților, avantajul fiind alimentele din care sunt preparați și care rezistă mai mult timp.

Faza Stabilizare

Ingrediente:

-100 g unt

- 1 lg miere

- 1 lgt bicarbonat

-75 g zahăr

- 75 g fulgi de ovăz

-50 g fulgi de cocos

- 100 g făină

Preparare. Încălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim tava cuptorului cu hârtie de copt. Amestecăm făina, zahărul, nuca de cocos, ovazul într-un castron.

Topim untul și îl amestecăm cu mierea până se uniformizează. Bicarbonatul îl stingem cu 2 linguri de apă caldă, apoi îl punem peste untul topit. Amestecăm puțin să se omogenizeze, apoi turnăm totul peste ingredientele solide. Amestecăm până se omogenizează toată compoziția (va fi mai tare).

Cu o linguriță turnați aluatul în tavă (cam o linguriță cu vârf pentru un biscuite), la distanță mare unele de altele (ei cresc). Se coc 8-10 minute până se rumenesc și se lasă la răcit pe un grătar (nu e musai). Sunt delicioși!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: