DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Paine dukan cu tarate si gluten

După cum poate ați observat eu nu sunt un fan al rețetelor în care să folosesc glutenul. De altfel vreau ca toată lumea să știe ce este glutenul și pentru asta am și publicat mai demult un articol despre acest produs atât de controversat.

Eu nu vă îndemn să consumați gluten, dar dacă simțiți vreodată nevoia acută de pâine puteți încerca această rețetă. Iese întradevăr o pâine dukan gustoasă și asemănătoare celei normale, dar vă recomand să o faceți mai rar. Atenție, dacă suferiți de intoleranță la gluten atunci rețeta asta nu e pentru voi.

M-am hotărât să încerc totuși o astfel de rețetă după ce am primit-o de la una dintre fetele care urmăresc pagina de Facebook, însă am adaptat rețeta acesteia și am introdus și tărâțele în rețetă. Mulțumesc Felicia pentru inspirație.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-4 lg tărâțe de ovăz (nemăcinate am pus eu)

- 180 g gluten de grâu

- 40 g amidon de porumb (porție pentru 2 zile conform măsurării unei linguri)

- 1 lg de drojdie uscată

- sare

- o cană apă călduță (+/- 250-270 ml)

Preparare:

Se pun toate ingredientele într-un vas. Se adaugă câte puțină apă și se frământă cu atenție să nu facă cocoloașe. Turnați jumătate din apă și apoi adăugați pe rând până obțineți un aluat compact, dar care să nu fie vâscos.

Frământăm înca 2-3 minute și apoi facem o minge din aluat pe care o lăsăm într-un vas acoperit la dospit circa o oră. După cum vedeți în poza de mai jos aluatul s-a dublat în acest interval.

Modelăm pâinea în forma dorită și o punem pe hărtie de copt presărată cu puțin gluten, în tavă.

Acoperim și mai lăsăm la dospit 20 minute.

Încingem cuptorul la 180 de grade și lăsăm la copt circa 40-45 minute (vă orientați și după culoare).

Oprim cuptorul și lăsăm la răcit cu ușa întredeschisă.

Iese o pâine pufoasă și gustoasă din care putem mânca 2 zile (e chiar multă pentru 2 zile). Dacă vă rămâne cred că o puteți băga la frigider (ca e cald acum) și consuma în mai multe zile în special la micul dejun.

Eu prima felie am făcut-o sandwich!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: