DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Varza la cuptor cu pulpe afumate

Îmi plac sarmalele la nebunie. Îmi place să miroasă în casă a varză și a sarmale. Dar nu poți face non-stop sarmale. Sunt genul care fac de mai mult de două ori pe an sarmale, nu doar de Crăciun și de Paști, pentru că ne plac foarte mult. Indiferent că sunt de pui, curcan, vită, porc, cu afumătură sau fără (depinde de caz).

Atunci când nu fac sarmale încerc să mai fac varză la cuptor, delicioasă spune soțul (care se păcălește aproape de fiecare dată când ajunge acasă și simte mirosul). Cum încerc să pregătesc și pentru el mâncăruri mai ușoare (pe băiat încă nu l-am convins cu varza), am început să prepar varza cu pulpele afumate pe care le-am găsit în comerț. E o combinație delicioasă pe care v-o recomand cu drag să o încercați, dacă nu ați făcut-o până acum. Așadar ….

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1/2 varză mare sau 1 întreagă mai mică

-2 pulpe de pui afumate

- 4-5 fire de ceapă verde

- 1 lgt cimbru uscat

- 1 lgt boia dulce

- ½ legătură mărar verde

- 100 ml pastă de roșii

- 1 roșie mai mare

- sare, piper

Preparare. Varza se toacă mărunt și se freacă cu 1 lg de sare grunjoasă, apoi o lăsați deoparte circa 15-20 minute. Între timp tăiați ceapa verde rondele și tocați mărarul. Amestecați varza cu ceapa, mărarul verde, sare, piper, boia și cimbru și așezați într-un vas ce rezistă la cuptor. Adăugați 1 cană de apă și pulpele deasupra verzei.

Acoperiți vasul cu o folie de aluminiu și introduceți în cuptorul încins la 180 de grade. Lăsați acoperită cu folie circa 40 minute. Scoateți folia, amestacați cu grijă varza și turnați pasta de roșii, amesecând.

Puneți pe varză câteva felii de roșii și dați din nou la cuptor încă 40 minute sau până când vi se pare făcută varza. Se consumă ca atare!

Poftă bună!

p.s. Pana gasiti pulpe afumate le puteti face si cu ciocanele de pui simple.

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: