DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Hamsii la cuptor

Cu hamsiile nu e de glumit. Sunt păcătoase rău. De ce? Păi deoarece îți cam ia ceva timp să le mănânci fiind așa mici. În schimb compensează prin faptul că sunt gustoase.

Și nu trebuie neapărat să le facem prăjite în ulei. Ele merg foarte bine făcute și la cuptor.

Rețeta aceasta poate fi adaptată și consumată și în dieta dukan.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare

Scara nutrițională – începând de Luni

Ingrediente:

-500 g hamsii

- sare

-praf de usturoi

- mălai (din consolidare in dukan clasic sau începând cu Sâmbăta în Scara nutrițională) sau amidon (începând cu faza de Croazieră sau ziua de Miercuri) sau tărâțe de ovăz (începând din atac sau de Luni)

Preparare:

Curățăm hamsiile de cap și organe interne, le spălăm și apoi le tăvălim mălai. Le condimentăm cu sare și praf de usturoi și le așezăm în tava de cuptor pe hârtie de copt.

Introducem tava în cuptorul deja încălzit la circa 180 de grade și se coc până devin crocante (circa 35-40 minute). Atenție, le mai încercați din când în când să fie crocante, dar să nu le ardeți.

Se servesc cu mujdei de usturoi.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: