DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Rosii umplute cu spanac si oua de prepelita

O rețetă pe care am încercat-o mai demult, dar pe care nu am avut când să o postez până acum. Dar cum e vremea spanacului proaspăt a trebuit musai să scot rețeta de la naftalină și să v-o recomand și vouă, mai ales că poate fi un aperitiv pentru masa de Paște. E vorba de o rețetă în stil dukan, dar care poate fi gătită pentru toată lumea.

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-6 -8 roșii mai mari

Pentru umplutură:

-1 kg de spanac proaspăt

- 250 ml lapte

- 1 lg amidon de porumb

- sare, piper

-2 ouă

- 6-8 ouă de prepeliță

Spanacul îl preparăm ca aici (dați click pe cuvântul ”aici” și vă duce la rețetă).

Roșiile se spală bine și se taie un căpăcel în partea superioară (de la codiță). Se îndepărtează partea rotundă de la bază pentru a avea stabilitate când le așezați în farfurie. Miezul se scoate cu o linguriță, presărați puțină sare și le întoarceți cu gura în jos ca să se scurgă.

Umpleți roșiile cu compoziția de spanac, formând o adâncitură deasupra. Puneți-le într-o tavă și lăsați-le pentru 10 minute în cuptorul încins la 180 de grade.  Scoateți tava și puneți în fiecare adâncitură câte un ou de prepeliță, iar apoi le băgați înapoi în cuptor încă 10 minute (sau până vedeți că oul s-a făcut ochi).Se pot servi fierbinți ca antreu sau garnitură la un grătar sau pulpe la cuptor.

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: