Rosii umplute cu spanac si oua de prepelita
O rețetă pe care am încercat-o mai demult, dar pe care nu am avut când să o postez până acum. Dar cum e vremea spanacului proaspăt a trebuit musai să scot rețeta de la naftalină și să v-o recomand și vouă, mai ales că poate fi un aperitiv pentru masa de Paște. E vorba de o rețetă în stil dukan, dar care poate fi gătită pentru toată lumea.
Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-6 -8 roșii mai mari
Pentru umplutură:
-1 kg de spanac proaspăt
- 250 ml lapte
- 1 lg amidon de porumb
- sare, piper
-2 ouă
- 6-8 ouă de prepeliță
Spanacul îl preparăm ca aici (dați click pe cuvântul ”aici” și vă duce la rețetă).
Roșiile se spală bine și se taie un căpăcel în partea superioară (de la codiță). Se îndepărtează partea rotundă de la bază pentru a avea stabilitate când le așezați în farfurie. Miezul se scoate cu o linguriță, presărați puțină sare și le întoarceți cu gura în jos ca să se scurgă.
Umpleți roșiile cu compoziția de spanac, formând o adâncitură deasupra. Puneți-le într-o tavă și lăsați-le pentru 10 minute în cuptorul încins la 180 de grade. Scoateți tava și puneți în fiecare adâncitură câte un ou de prepeliță, iar apoi le băgați înapoi în cuptor încă 10 minute (sau până vedeți că oul s-a făcut ochi).Se pot servi fierbinți ca antreu sau garnitură la un grătar sau pulpe la cuptor.
Va propun inca o reteta:
Gogosar copt umplut cu branza si ou.
Branza de vaci dietetica amestecata cu sare, piper si patrunjel/marar(obtional).Acest amestec se introduce in gogosar lasand o adincitura si deasupra se pune un ou.
Se introduce in cuptor la foc mic. Cand oul e facut si gogosarul este copt.
Sper sa va placa.Pofta Buna.
Inainte de dieta umpleam gogosarul cu telemea de oi si/sau branza de burduf.
Incercam si varianta asta. Mersi!
Daca administratorul este de acord cu reteta, o poate adauga pe site.