Tort Fanta
În sfârșit a sosit vremea pentru acest tort. Spun asta pentru că am așteptat să apară și la noi fanta zero ca să vă pot recomanda acest tort. Rezultatul a fost pe măsură, și dacă vă doriti o prăjitură/tort pentru o ocazie specială vă recomand cu drag aceasta rețetă. Să trecem la treabă.
Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente blat tavă de 18 cm diametru:
-3 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz (de preferat măcinate)
- 2 lg tărâțe de grâu
- 6 lg lapte praf degresat
- îndulcitor după gust
-2 lg cacao degresată (eu am avut degresata așa că am pus mai multă, dacă aveți din cea cu 11% grăsime puneți doar 1 lg)
- ½ lgt praf de copt
Ingrediente sirop:
-100 ml lapte degresat
- esență de portocale
- 1-2 lg îndulcitor
Ingrediente cremă de brânză:
-350 g brânză degresată
-esență de vanilie
-îndulcitor după gust
Ingrediente budinca de fanta:
-1 plic budincă de vanilie
-400 ml fanta zero
-2 folii de gelatină
- 2 lg îndulcitor
Preparare blat. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem cu puțină sare spumă tare cu mixerul. Turnăm gălbenușurile peste spuma de albușuri și amestecăm. Oprim mixerul și adăugăm pe rând ingredientele uscate (tărâțele, laptele praf degresat, îndulcitorul, cacaua, praful de copt). Amestecăm încet compoziția de sus în jos. O turnăm într-o tavă cu pereți detașabili cu diametrul de 18 cm (pe fund am pus hârtie de copt) și o dăm la cuptorul încins la 180 grade circa 30-35 minute (testul cu scobitoarea). Dacă aveți tava mai mare creșteți cantitățile (încă un ou, 2 lg tărâțe de ovăz, 1 lg tărâțe de grâu…). Lăsați blatul la răcit.
Preparare crema de brânză: Amestecați brânza cu esența de vanilie și îndulcitorul.
Preparare budincă de fanta. Puneți gelatina la hidratat în apă la temperature camerei. Puneți apoi 350 ml fanta la fiert. Restul de 50 ml îi amestecați cu budinca de vanilie și îndulcitorul. Când sucul clocotește adăugați compoziția din bol și lăsați să fiarbă budinca până devine translucidă. Luați de pe foc și adăugați gelatina hidratată (scursă de apă). Omogenizați și lăsați la răcit.
Asamblare tort. Lăsăm blatul în tava în care l-am copt. Îl înțepăm din loc în loc cu scobitoarea și turnăm deasupra siropul (pentru sirop încălzim laptele și îl amestecăm cu celelalte ingredient). Puneți crema de brânză peste blat, iar apoi turnați budinca de fanta (să fie recișoară nu caldă). Dăm tortul la frigider 2-3 ore și gata! Un desert delicios!
Poftă bună!
unde se gaseste fanta 0?
Foarte bine arata. As vrea sa te intreb unde ai gasit fanta zero, eu m-am uitat in toate magazinele si nu am gasit.
La Auchan
Foarte bun,cum am vazut reteta am fugit la Auchan dupa Fanta,dar am o nelamurire in poza blatul se vede pufos cum de altfel am vazut la mai multe retete,ale mele nu ies chiar asa.Oricum toate retetele tale sunt gustoase si usor de facut.In fiecare zi pregatesc cate ceva si astept cu nerabdare retete noi.Multumesc datorita tie nici nu simt ca tin dieta.
Cu drag Mihaela. Cum iti iese blatul, de zici ca nu e pufos?
blatul iese mai compact.de exemplu eu folosesc doar un sfert din sirop,pentru al insiropa deoarece nu absoarbe mai mult.
Si al meu nu a iesit deloc fluid. A trebuit sa pun lapte ca sa il ” lungesc” ca sa il torn in tava. Oricum nu cred ca v-a iesi nimic, din pacate. Pacat de munca , de timp si de alimente.
Nu inteleg ce anume nu ti-a iesit. Daca ai respectat reteta ar fi trebuit sa iasa.
Multumesc frumos, am gasit fanta 0. Voi face si eu tortuletul pentru Craciun .
dragele mele, nu reusesc sa gasesc fanta 0 in oradea. e drept ca la auchan nu am ajuns inca. sugestii pentru alte magazine puteti sa-mi dati ? nu de alta dar jinduiesc de 1 saptamana sa fac prajitura !!!
Mega image?
multumesc, o sa caut
Alta reteta minunata, de-abia astept s-o incerc ! Spune-mi, te rog, ce fel de budinca de vanilie folosesti tu, ce marca ?
Dr.Oetker.
Gelatina se pune 2 folii dintr-un pachet din acela de 6, nu?
da.
vreau sa te intreb daca nuam lapte praf degresat cu ce pot inlocui.mersi
cu nimic. nu pui.
Fanta 0 se mai gaseste si la Mega Image
ce branza ai folosit, nu a fost nevoie sa pui gelatina in crema de branza?
Nu. Folosesc Delaco sau Lacteea.
Multumesc.
Spune-mi te rog fanta zero este cea cu aroma de piersici si caise??? Scrie pe sticla ca si la cola, zero??? Imi este imposibil sa o recunosc???? Tot ce am gasit este cea cu aroma de piersici si caise, unde la ingrediente scrie “sirop fructosa-glucoza”. Iti multumesc.
Nuu. Fanta e de portocale. la noi a aparut la auchan si la mega image. e la cutie!
Multumesc, deci nu m-am orientat bine, este la doza… ?! , bine ca ti-am sc. Iti multumesc pentru tot ce faci pt noi.
Da draga mea, la doza e
Am facut tortul de Paste. Deja e terminat fiind mancat de catre toata familia. Maine urmeaza sa il fac din nou. A iesit minunat! Am respectat intocmai tot ce e scris aici.. nu inteleg de ce unele persoane spun ca nu le-a iesit. Eu sunt foarte mandra de rezultat. Multumesc pentru reteta!
Silvia ma bucur ca v-a iesit. Mai exista si situatia in care unora nu le iese.
Buna! As vrea sa fac si eu torul, am auzit numai cuvinte de lauda despre el. Am o nelamurire totusi… eu am glatina la galetusa de 500 gr, cam cata ar trebui sa pun pentru a fi echivalentul a doua foi? Multumesc!
6 foi = 1 plic de vreo 10 g. Fa tu calculul
)
Buna, am facut tortul acesta de nenumarate ori si abia acum am aflat cum ca fanta zero nu prea ar fi permisa pt ca are 5 calorii la portie si nu doar 1 cum scrie in carte. Tu ce parere ai? Mentionez ca nu cred ca mi.a afectat slabire… adica nu am dat vina pe tort daca mai stagnam… super retete oricum! Pup!
Buna. Am auzit si eu. Sincer, desi nu incurajez trisatul, nu cred totusi ca 4 calorii afecteaza procesul de slabire. Nu e nici macar ca si cum le-ai consuma zilnic, deci eu zic sa stai linistita