DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Vinete umplute cu legume

Toamna a venit gata și cu concediile pentru cei mai mulți dintre noi. Unii încă mai strâng provizii pentru iarna și dacă cumva aceste provizii include și vinete atunci vă recomand să încercați și rețeta de azi.

Astăzi vă propun o rețetă gustoasă de vinete umplute cu legume care poate fi consumată cu succes și în perioada de post.

Faza: Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând cu Marți (sau Sâmbătă dacă folosiți amidonoasele)

Ingrediente:

-2 vinete

- 1 ceapă

- 1 ardei gras

- 2 roșii

- 1 cățel usturoi

- 3 lg pastă de roșii

- 200 ml apă

- 1 lgt ulei de măsline

- 150 g orez (konjac pentru dukan clasic) (orez alb sau brun, quinoa pentru Scara nutrițională)

- sare, piper, cimbru, oregano

-pătrunjel verde

Preparare:

Vinetele se taie în jumătate, apoi se scobesc, se presară cu sare și se lasă în așteptare pe un șervet de hârtie. Miezul vinetelor îl tăiați cubulețe și îl lăsați presărat cu sare tot pe hârtie, circa 15 minute.

Legumele se toacă mărunt. Sotăm în tigaie ceapa și ardeiul, adăugăm apoi roșiile, usturoiul, vinetele. Sotăm mai departe 2-3 minute și apoi adăugăm condimentele, pasta de roșii și apa. Lăsăm pe foc circa 10 minute să se pătrundă puțin legumele.

Între timp ne putem ocupa de orez (sau quinoa). Cel de konjac se spală doar și apoi se adaugă peste compoziție în tigaie. Orezul alb sau brun sau quinoa (depinde ce vreți să folosiți) se prefierb și apoi se adaugă în tigaie peste legume. (Se poate folosi si cașcaval ras pentru gratinat).

Vinetele scobite se umplu cu această compoziție de legume și se așează în tavă (vas de yena). Pe fundul tăvii se poate adăuga și o jumătate de cană de apă.

Se introduc în cuptorul încins la 180 de grade și se lasă circa 30-35 minute. Se presară cu pătrunjel verde și se consumă calde.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: