DIETA DUKAN/UTILE

 • Arhive

Ce este agar-agarul?

Agar-agarul (numit și geloză) este un produs organic, un gel natural, care se extrage din  alge marine cu ajutorul apei fierbinți. Este conținut în mai multe alge, dar cel mai răspândit este în Japonia. Cea mai important proprietate a agar-agaru-ului este aceea că are o putere de gelificare foarte mare. O dată ce este consumat, absoarbe lichidele și își mărește volumul, formând un gel care captează grăsimile și zaharurile.

Este des întâlnit în industria alimentară la prepararea înghețatei, cremei, gemurilor sau a bomboanelor. De asemenea, este folosit pe larg la prepararea jeleurilor în industria de patiserie.

Japonezii îl utilizează în mod constant, așa cum la noi se utilizează gelatina. Spre deosebire de aceasta însă, care are la bază un conținut proteic ridicat, agar-agar este antibacterian și nu permite microbilor și bacteriilor să se dezvolte.
Daca este consumat în doze mai mari, poate avea efecte laxative.

Agar-agar-ul poate fi integrat în orice dietă, deoarce nu conține mai mult de 3 calorii pe gram. Recomandarea este a nu se consuma mai mult de 3 grame de agar-agar pe zi.

Print Friendly
Digital T-Agency
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si:< br>

9 Responses to Ce este agar-agarul?

 1. vera spune:

  As vrea sa intreb despre gelatina granule, este permisa in dieta?Sincer eu am cam folosit-o de cateva ori pt crema de branza si iaurt [un fals diplomat]si un fel de terina de pui.Multumesc

 2. vera spune:

  Multumesc

 3. Ana spune:

  Buna! Agar-agarul este un aliment tolerat sau adjudvant? Am o dilema in privinta acestui aliment. Multumesc!

 4. cristina marin spune:

  nucile de cedru sunt permise ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 25 + 32 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)