DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Ce este agar-agarul?

Agar-agarul (numit și geloză) este un produs organic, un gel natural, care se extrage din  alge marine cu ajutorul apei fierbinți. Este conținut în mai multe alge, dar cel mai răspândit este în Japonia. Cea mai important proprietate a agar-agaru-ului este aceea că are o putere de gelificare foarte mare. O dată ce este consumat, absoarbe lichidele și își mărește volumul, formând un gel care captează grăsimile și zaharurile.

Este des întâlnit în industria alimentară la prepararea înghețatei, cremei, gemurilor sau a bomboanelor. De asemenea, este folosit pe larg la prepararea jeleurilor în industria de patiserie.

Japonezii îl utilizează în mod constant, așa cum la noi se utilizează gelatina. Spre deosebire de aceasta însă, care are la bază un conținut proteic ridicat, agar-agar este antibacterian și nu permite microbilor și bacteriilor să se dezvolte.
Daca este consumat în doze mai mari, poate avea efecte laxative.

Agar-agar-ul poate fi integrat în orice dietă, deoarce nu conține mai mult de 3 calorii pe gram. Recomandarea este a nu se consuma mai mult de 3 grame de agar-agar pe zi.

Print Friendly
Growth Agency
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

Calculator calorii zilnice

S-ar putea sa iti placa si:
  • Cursuri web design acreditateCursuri grafica acreditate
    Calculator calorii zilnice
    Promovare google ads

CATEGORII RETETE

DULCIURI

toate dulciurile | retete-dukan.ro

MANCARURI CU PUI/CURCAN

toate retetele | MANCARURI CU PUI/CURCAN

MANCARURI CU VITA

toate retetele | MANCARURI CU VITA

PAINE/PIZZA

toate retetele | PAINE/PIZZA

SUPE/CIORBE

toate retetele | SUPE/CIORBE

VARIANTE MENIU

toate retetele | VARIANTE MENIU

RETETE PESTE

toate retetele | RETETE PESTE

SALATE/ALTE MANCARURI

toate retetele | SALATE/ALTE MANCARURI

RETETE DE POST

toate retetele | RETETE DE POST

APERITIVE

toate retetele | APERITIVE

BAUTURI

MENIU DE PASTI

MENIU DE CRACIUN

  • jucarii handmade