DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tigaie picanta cu pui

O rețetă dukan rapidă, dar foarte gustoasă pentru zilele de PL. Să profităm de faptul că încet încet apar și legumele autohtone, cu gust. Vă recomand această rețetă, iar dacă nu vreți să fie picantă renunțați la ardeiul iute.

Faza: Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-3 pulpe superioare de pui dezosate și fără piele, tăiate în jumătate

- 1 ceapă albă

- 1 ardei gras

- 1 morcov

- 2 roșii

- 1 ardei iute

- sare, piper, boia

- pătrunjel și mărar verde

- opțional – 1 lg zeamă de lămâie

Bucățile de pui condimentate cu sare, piper și boia se pun într-o tigaie antiaderentă la ”prăjit” până se albesc la culoare. Dacă nu aveți o tigaie bună atunci puteți să folositi 1 lgt de ulei de măsline.

Ceapa, ardeii, roșile se tau cuburi mari, iar morcovii rondele. Acestea se adaugă peste pui și se mai călesc 2-3 minute.

Adăugăm apoi 50-75 ml de apă și ardeiul iute tocat mărunt și se lasă la fiert cu capac, amestecând din când în când pentru încă 15-20 minute, până mai scade apa.

Când este gata presărăm mărarul și pătrunjelul verde.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: