DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort gofre (fara tolerate)

Nu v-am spus că odată cu tava rotundă porționată de silicon am mai cumpărat 2 tăvi tot de silicon pentru gofre. Am și aparatul în dotare, dar am spus că nu strică și tăvile astea. Și bine am făcut că m-au ajutat să fac un tort delicios a cărei rețetă o împart cu voi.

Este o rețetă fără tolerate, așa că poate fi consumat în dieta dukan încă din faza de atac.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente gofre:

-4 ouă

-4 lg tărâțe de ovăz măcinate fin

-6 lg lapte praf degresat

-1 iaurt grecesc (150 g)

- 4-5 linguri îndulcitor pudră (2-3 lichid)

- 1 fiolă esență vanilie

- 1 lgt praf de copt

-1 lgt coajă de portocală rasă (opțional)

Ingrediente crema de brânză:

-500 g brânză degresată fină

-75 ml lapte degresat

- îndulcitor după gust

-3 foi gelatină

- 1 fiolă esență de portocale

Preparare gofre:

Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile cu puțină sare. Dar să fie spuma fermă. Lăsăm deoparte.

Într-un alt vas amestecăm gălbenușurile și iaurtul și apoi cu restul ingredientelor (tărâțele, laptele praf, îndulcitorul, esența de vanilie și praful de copt.

Cu o lingură luăm din spuma de albușuri și le integrăm în compoziția de iaurt și gălbenușuri. Faceți mișcări ușoare de sus în jos pentru ca această compoziție să rămână aerată (se vede în poză).  O turnăm cu lingura în formele de gofre (8 bucăți). Dacă nu aveți formă de gofre întindeți compoziția în tava de la cuptor tapetată cu hartie de copt.

Introduceți în cuptorul încins la 180 de grade și coaceți circa 20 minute (le urmăriți). Le scoateți și le lăsați la răcit.

Preparare crema de brânză:

Punem foile de gelatină la hidratat în apă pentru 5 minute (aveți aici filmul care vă arată cum folosiți foile). Încalzim laptele (nu îl fierbem) și dizolvăm în el gelatina scursă de apă. Turnăm peste brânză , adăugăm îndulcitorul și esența de portocale și mixăm puțin compoziția. O lăsăm deoparte circa 10 minute.

Asamblare tort:

Așezăm câte 2 bucăți de gofre (ca în poză) și întindem un strat de cremă, iar gofre, iar cremă și tot așa (rezultă 4 straturi). Eu am ales să nu pun cremă deasupra pentru că se vede frumos tortul. Dați la rece pentru circa 1 oră și apoi puteți să îl consumați.

Un deliciu total.
Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: