Gulas unguresc de vita
Nu prea am rețete cu carne de vită pentru că noi nu ne dăm în vânt după acest fel de carne. Dar din cand în cand ne place să mai schimbăm gusturile și atunci fac un gulaș unguresc de vită, a cărei rețetă originală am gasit-o aici. Să ne lămurim de la început. Gulașul unguresc este o mâncare sau o supă groasă care are la bază cartofi sau găluște. Însă din rețeta noastră ele lipsesc cu desăvârșire. Eu am adaptat-o pentru a putea fi o rețetă dukan. Dacă vă place idee vă urez succes în bucătărie!
Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă (PL)
Porții -2
Ingrediente:
-300 g carne de vită/vițel
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov mic
- 1 ardei verde
- ½ ardei iute (mai puțin sau deloc dacă nu vă place picant)
- 1 dovlecel
- 200 ml pastă de roșii
- 6 linguri vin (tolerat la 3 linguri pe zi pentru gătit. Dacă nu vreți nu îl puneți)
- 2 frunze de dafin
- ½ linguriță chimen
- sare, piper
Mai întâi tăiem carnea de vită (sau vițel că e mai fraged) în cuburi potrivite ca mărime. Acestea le punem în tigaia încinsă și le prajim (fără ulei) bine pe fiecare parte, până capătă culoarea albă.
Peste acestea adăugăm ceapa tocată mărunt și usturoiul tocat și mai lăsăm un minut.
Morcovul îl tăiem rondele, iar ardeiul iute și cel verde în cubulețe și le punem peste carne și ceapă. Adăgăm apă cât să le acopere, punem frunzele de dafin, sarea, piperul și chimenul și lăsăm să fiarbă la foc mediu circa 30-45 minute (capacul pus pe oală).
Apoi adăugăm cele 6 linguri de vin alb, dovleacul și pasta de roșii și lăsăm să fiarba mai departe încă 20-25 minute. Sosul trebuie să scadă și să se îngroașe puțin. Trebuie să știți că durata de fierbere a gulașului unguresc de vită este direct proportională cu vârsta vitei de la care provine carnea folosită, prin urmare, cu cât vita este mai bătrână, cu atât va trebui s-o fierbem mai mult.
Poftă bună!
E absolut delicioasa! Tocmai am facut-o,si s-a terminat imediat,pt ca,bineinteles,am impartit-o cu sotul
Felicitari pentru reteta si multe multumiri !
Cu mult drag! Sa va fie de bine!
Astazi am gatit guiasul respectiv cu carne de manzat (vrabioara). Pasta de rosii din Italia, aparent fara glucide. A fost delicios. Multumesc pentru reteta!
Cu drag! Sa va fie de bine!
Buna, te rog frumos sa-mi spui si mie ce pasta de rosii folosesti?! adica- vreau sa stiu exact – denumirea si producatorul…. nu imi permit sa pierd mult timp la cumparaturi studiind etichete
)- vreau sa stiu exact de care trebuie sa cumpar….multumesc!
La fel si cu smantana de gatit slaba?! cine o face …. tnxxx
Pasta si rosii la cutie folosesc Nostia de la Lidl, nu au zahar. Smantana slaba inca nu am gasit
Azi l-am facut si eu dar in loc de vin am pus o lingurita de ulei de masline , a iesit super buna si ma bucur ca a mancat si baietelul meu . Te poop si te felicit pt retete
Pup si sa va fie de bine!
Ioana sunt intr-o mare dilema : pana la urma alimentele tolerate se poate folosi in zile de PP si atac .Multumesc
Alimentele tolerate sunt interzise in atac dar pot fi consumate in croaziera si la PP si la PL!
multumesc pt raspuns . Te poop
Cred ca a fost unul dintre primele preparate Dukan facute de mine, atunci, la inceputuri…
Si ce reticenta eram la carnea de vita…