DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Friptura de curcan

Astăzi vă propun o rețetă dukan foarte simplă și ușor de preparat. Friptura de curcan, pe care dacă sunteți la dieta dukan o puteți consuma în zilele de PP, dar și în cele de PL alături de legume le cuptor sau la aburi, sau alături de o salata proaspătă.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-400-500 g piept de curcan fără oase și fără piele

- 1 lgt de ulei de măsline (nu pentru atac)

- condimente (boia de ardei, sare, piper, busuioc, cimbru, rozmarin, fulgi de usturoi sau ce vă place)

Prepararea este destul de simplă. Pieptul de curcan se spală și se pune în tavă. Condimentele se pun într-un vas și se amestecă. Dacă sunteți la atac sau dacă vreți să nu folosiți uleiul de măsline atunci folosiți în loc 1-2 linguri de supă de legume sau de curcan. Ungeți pieptul de curcan cu condimentele și dați la cuptor la 180 grade pentru cel puțin 1 oră – 1 oră și 15 minute. Scoateti-l din cuptor și acoperiți tava sau vasul cu folie de aluminu sau cu un capac pentru cel puțin 10 minute.

Se feliază și se consumă după cum am menționat la început. Condimentele aromează foarte bine carnea, iar faptul că acoperim vasul face friptura mai fragedă.

Poftă bună!

p.s. Dacă nu sunteți la dietă și găsiți piept de curcan cu tot cu piele pe el atunci încercați să faceți un buzunar sub piele și să băgați acolo mixul de condimente, iar la suprafață îl puteți unge cu ulei de masline sau unt.

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: