DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui fraged cu lamaie si curry

O rețetă care se potrivește foarte bine zilelor de PP din croazieră și care poate fi ușor adaptată și pentru atac sau ”joia sfântă” dacă scoateți amidonul de porumb din compoziție. În zilele de PL poate fi însoțită de o garnitură de legume sau de o salată. Avantajul este că poate fi consumată și caldă, dar și rece, așa că puteți să o luați la pachet.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 piept de pui

- sucul de la o lămâie

- 2 lgt curry

- ½ lgt rozmarin pudra

- ½ lgt cimbru

- 1 ou

- sare, piper

- 2 lg tărâțe de ovăz

- 1 lg amidon de porumb (NU se pune dacă sunteți la atac sau la ”joia sfântă”)

Preparare. Pieptul de pui se taie fâșii de circa 2 cm grosime. Din sucul de lămâie, curry, rozmarin și cimbru se preparaă o marinată. Se tăvălesc bucățile de pui prin marinată, se pun într-o pungă cu fermoar și se mai amestecă în pungă pentru ca marinata să ajungă peste tot. Se lasă la frigider cel puțin 1 oră și jumătate.

Sarea, piperul, tărâțele și amidonul se amestecă într-un vas. Tăvălim bucățile de pui prin oul bătut apoi prin compoziția de tărâțe și se așează pe hârtie de copt în tavă. Se introduc în cuptorul încins la 180 de grade și se țin circa 20 minute sau până se rumenesc.

Fiind marinat puiul iese fraged și cu o aromă aparte de curry. Dacă sunteți în croazieră și vreți să păstrați amidonul pentru o altă rețetă puteți să renunțați la el.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: