Fursecuri
Faza Atac (fara tarate de grau), Croaziera
Ingrediente:
- 2 oua
- 3 linguri indulcitor lichid
- 2 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura tarate de grau
-esente
Albusurile se bat spuma cu 2 lg indulcitor. Separat galbenusurile se freaca cu 1 lg indulcitor, tarate le de ovaz si cele de grau si esenta vanilie si migdale (si niste fulgi de ciocolata neagra de decor). Se combina cele doua, se toarna cu lingurita in tava pe foaia de copt si se tin la 180 grade cam 15 min.
De unde ai cumparat fulgii de ciocolata?
ms
Fulgii sunt de ciocolata neagra, i-am luat dintr-un hypermarket (nu mai stiu care, probabil Carrefour). Dar sunt mai mult de decor sau daca esti la consolidare sau stabilizare iti recomand sa ii folosesti.
buna…de ce zici ca se poate consuma si la faza de atac dar fara tarate de grau, cand ai voie de ce inceput sa le consumi,ca pe cele de ovaz???
au iesit foarte bune.
delicioase!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azi am facut si aceasta reteta ( am fost o harnica azi :d ). Nu mi-au iesit fursecurile ca ale tale, ca cele din imagine, asta e clar, nu s-au umflat ca ale tale. Eu cred ca tu ai avut taratele de ovaz mai …macinate ca sa zic asa.. Cand am amestecat galbenusurile cu restul ingredientelor nici nu am putut face prea mare lucru intrucat compozitia a iesit foarte dura, absolut deloc fluida.Am pus ceva prea mult? Dupa ce am pus galbenusurile amestecate cu restul ingredientelor peste albusurile batute..compozitia a devenit mai..apoasa. Cert e ca au iesit bune, pentru o gustare dulce chiar au iesit bune.Mai devreme am mai mancat doua
.Ehh na…ma chinui si eu, incetul cu incetul prind eu toate schemele
Pup
Albusurile trebuie sa fie foarte tare batute. Iar prima compozitie iese mai groasa.
Foarte bune au iesit!
In aceasta seara am facut a doua oara reteta. Prima data nu prea mi-au iesit, compozitia a iesit prea lichida. Drept pentru care in aceasta seara am modificat un pic reteta si in loc de indulcitor lichid l-am pus pe cel praf. Taratea de ovaz am dat-o prin masina de macinat. Si o alta diferenta, in loc de 2 linguri de tarate de ovaz, am pus 3. Si am adaugat si putina cafea (tot macinata), pentru aroma. Au iesit dementiale!!!!
Multumesc pentru reteta!
Am o curiozitate, fursecurile din imagine nu au cumva si putin praf de copt? Pentru ca ale mele nu arata chiar asa, seamana mai mult cu niste biscuitei.
Multumesc!
Buna. Ma bucur ca ai adaptat reteta
. Nu am pus praf de copt la reteta asta, asa au iesit
. Am sa incerc si eu varianta ta!
Eu am pus 2 linguri de indulcitor si au iesit f f f dulci
De-asta in ultima vreme scriu la retete la indulcitor sa puneti dupa gust, pentru ca depinde f mult de ce indulcitor are fiecare.
Si eu am urmat intocmai reteta ta, dar cu cantitatea ta de indulcitor au iesit atat de dulci incat a trebuit sa le arunc. Apoi, au iesit destul de aerate, gen bezele de unde ma mangesc ca poate cantitatea de tarate a fost prea mica? Data viitoare voi pune indulcitor dupa gust pt ca 3 lg e mult prea mult cu tipul meu de indulcitor.
Iuliana, tocmai din cauza asta am inceput sa scriu la retete “indulcitor dupa gust” si nu mai dau cantitati exacte. Folosim tipuri diferite de indulcitori si de-aici apare problema.
Aceasta retata se poate folosi fara nici o grija si in atac?
Scrie la descriere pentru ce faze e.
le am facut si eu…ffff bune putin cam dulci data viitoare o sa pun mai putin indulcitor
Ma bucur ca ti-au placut.
Daca am folosit deja taratele de ovaz mai pot folosi si pt alt preparat sau trebuie sa folosesc doar 1 lng jumătate? Sunt in a doua zi de atac.Va multumesc pentru retetele minunate.
Doar o portie pe zi de tarate de ovaz.