DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Raport PROTEINE/LEGUME in zilele de PL ale dietei dukan

2013-02-20

S-a tot vorbit dacă există sau nu o recomandare cu privire la raportul proteine/legume din zilele de PL ale dietei dukan. Deși acesta nu este trecut în cărțile dukan este recomandat de către antrenorii de pe site-urile oficiale, având la bază un fundament perfect valabil: un consum prea mare de legume și prea mic de proteine în zilele de PL poate atrage după sine o stagnare.

Cu atât mai mult, în cazul în care sunteți o persoană predispusă la retenția de apă atunci trebuie să respectați această recomandare.

In acest caz raportul trebuie sa fie de 2/3 proteine și 1/3 legume (sau 60 % proteine și 40 % legume).

Atenție! A nu se înțelege că în zilele de legume sunteți limitați la consumul acestora! Din contră, consumul de legume permise este nelimitat cu condiția de a le consuma în paralel cu proteine.

De asemenea, nu trebuie să respectați acest raport la fiecare masă, raportul este la nivelul unei zile. Asta înseamnă de exemplu, că dacă la prânz ați consumat o ciorbă de legume cu carne si felul doi bazat pe legume, seara să consumați mai multe proteine.

In concluzie, puteti consuma si 10 kg de legume pe zi, dar nu uitati sa consumati in paralel si proteine. De aceea ziua este de PL (proteine-legume) sa le includem pe amandoua in meniul nostru.

Această informație nu este o invenție a unor dukănițe, ci are la bază 3 surse (așa cum e și regula) – 2 sesiuni de Live chat de pe site-ul oficial dukandiet.com cu 2 antrenori diferiți, plus 1 email transmis direct celor de la regimedukan.com cu raspuns astăzi, 08.08.2014 (site-ul oficial a lui Pierre Dukan).

Am atașat și imaginile după aceste discuții!

Intrebare mail regimedukan.com

Raspuns regimedukan.com

Extras din cartea The Dukan Diet Life Plan, care sustine acest raport. Pe scurt ” nu trebuie sa cadem in capcana de a consuma numai legume la PL deoarece in loc sa dea jos din grasimi in lipsa proteinelor organismul va lua dein muschi, par, piele. Legumele si proteinele trebuie combinate”.

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: