DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Tort cu cafea si scortisoara

Pentru că am vazut că v-au plăcut foarte mult biscuitii Cofee delights am spus să vă propun plecând de la aceștia o rețetă dukan de tort delicios. Dacă vă place combinația scorțișoară-cafea atunci rețeta asta e pentru voi și merită încercată. Atenție însă dacă mâncați seara să o faceți cu măsură ca să mai și dormiți.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente bază:

-2 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz

- 4 lg lapte praf degresat

- 1 lgt scorțișoară

- 3 lg îndulcitor (după gust)

Ingrediente cremă:

-500 g quark

- 4 lg îndulcitor (sau după gust)

- esență de cafea (după gust)

- ½ lgt scorțișoară

- 5 foi de gelatină

- 5 lg lapte degresat

Ingrediente ptr jeleu:

-3 foi de gelatină

- 75 ml cafea preparată

-  îndulcitor după gust

Preparare bază. Punem toate ingredientele uscate (tărâțele, laptele praf, îndulcitorul, scorțișoara) într-un bol, adăugăm ouăle și mixăm bine de tot. Turnăm compoziția într-o tavă în formă de chec, dimensiuni aproximative 9 x 22 cm. Introducem în cuptorul încins la 180 de grade și coacem circa 15 minute (testul cu scobitoarea). Lăsăm la răcit.

Preparare cremă de brânză. Punem cele 5 foi de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei. Quarkul și îndulcitorul le omogenizăm cu mixerul. Adăugăm esența de cafea și scorțișoara. Încălzim laptele puțin și dizolvăm în el gelatina hidratată anterior. Turnăm laptele cu gelatină peste quark și omogenizăm. Turnăm compoziția peste blat și o lăsăm deoparte (nu în frigider).

Preparare jeleu. Hidratăm cele 3 foi de gelatină  în apă la temperature camerei și apoi o dizolvăm în cei 75 ml de cafea preparată fierbinte (doar gelatine, apa în care ați hidratat-o o aruncați). Adăugăm îndulcitorul după gust și o turnăm peste cremă (tot în tava de silicon). Se lasă la rece cel puțin 1 oră, până se întărește gelatina.

Se consumă ca atare și se păstrează în frigider.

Poftă bună!

 

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: