Tort cu cafea si scortisoara
Pentru că am vazut că v-au plăcut foarte mult biscuitii Cofee delights am spus să vă propun plecând de la aceștia o rețetă dukan de tort delicios. Dacă vă place combinația scorțișoară-cafea atunci rețeta asta e pentru voi și merită încercată. Atenție însă dacă mâncați seara să o faceți cu măsură ca să mai și dormiți.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente bază:
-2 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz
- 4 lg lapte praf degresat
- 1 lgt scorțișoară
- 3 lg îndulcitor (după gust)
Ingrediente cremă:
-500 g quark
- 4 lg îndulcitor (sau după gust)
- esență de cafea (după gust)
- ½ lgt scorțișoară
- 5 foi de gelatină
- 5 lg lapte degresat
Ingrediente ptr jeleu:
-3 foi de gelatină
- 75 ml cafea preparată
- îndulcitor după gust
Preparare bază. Punem toate ingredientele uscate (tărâțele, laptele praf, îndulcitorul, scorțișoara) într-un bol, adăugăm ouăle și mixăm bine de tot. Turnăm compoziția într-o tavă în formă de chec, dimensiuni aproximative 9 x 22 cm. Introducem în cuptorul încins la 180 de grade și coacem circa 15 minute (testul cu scobitoarea). Lăsăm la răcit.
Preparare cremă de brânză. Punem cele 5 foi de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei. Quarkul și îndulcitorul le omogenizăm cu mixerul. Adăugăm esența de cafea și scorțișoara. Încălzim laptele puțin și dizolvăm în el gelatina hidratată anterior. Turnăm laptele cu gelatină peste quark și omogenizăm. Turnăm compoziția peste blat și o lăsăm deoparte (nu în frigider).
Preparare jeleu. Hidratăm cele 3 foi de gelatină în apă la temperature camerei și apoi o dizolvăm în cei 75 ml de cafea preparată fierbinte (doar gelatine, apa în care ați hidratat-o o aruncați). Adăugăm îndulcitorul după gust și o turnăm peste cremă (tot în tava de silicon). Se lasă la rece cel puțin 1 oră, până se întărește gelatina.
Se consumă ca atare și se păstrează în frigider.
Poftă bună!
Buna, prajitura arata fantastic, iar eu sunt topita dupa cafea si scortisoara..dar “quark” ce este? De unde il pot cumpara?
Multumesc,
Elena
Uite aici http://www.retete-dukan.ro/quark-ul-ce-este-si-unde-il-gasim/. Se ia din hipermarketuri (ala bio, exquisa, erhman..)
Laptele praf se poate inlocui cu cel lichid?
au consistente diferite, deci nu. Mai bine inlocuiti cu tarate de grau/amidon (2 lg din care va hotarati)
nu stiu cum ti-a iesit jeleul de sus dar eu cand l-am pus peste crema a intrat in ea. akm o sa trimit o poza…Abia astept sa o mananc….
pai trebuie sa lasi la rece inainte sa se intareasca putin crema de branza si apoi sa il pui.
Super delicios tortul! L-am facut azi si cu greu ma abtin sa nu il termin…Multumim pentru retete! Pupici <3
Te pup. Cu drag!
Ma tot uit la Poza si inghit in sec:)))). Astept quarkul. L-am gasit piña la urma si aici dar doar on line si cum azi e 4 iulie nu lucreaza posta:(((. Abia astept sa fac prajitura asta. Presimt ca va iesi grozav!! Ce m-asi face fara voi!!!!
Te pup Anca!
Mi-a sosit quarkul, formele de silicon si am facut-o! O minunatie! A iesit exact ca si in Poza ta! Si e foaaaaaarte buna:))). Da-mi o adresa sau ceva sa va trimit o poza. Super buna! Retetele voastre sint minunate! Pupici si multumiri:)))
retetedukan@gmail.com. astept poza si ma bucur ca ti-a placut!
cu ce pot inlocui quark-ul?
Cu o branza mai usoara. Sau amesteci 200 g branza cu un iaurt mic degresat.
E maxim de bun tortul!multumesc pt reteta!xxx
:* Ma bucur ca iti place!
Vaaaaai! Cum arata! Trebuie sa-l fac…revin cu pareri. Esti maestra!
Te astept. :*
Quark-ul se intareste de la foile de gelatina ? Are ceva daca nu ii mai fac jeleul ala deasupra ?
Da, se intareste. Poti si fara jeleu.
pot sa fac in croaziera chiar daca sunt abia in prima saptamana?
Nu conteaza in ce saptamana esti o poti face oricand in croaziera. Vezi ca scrie pentru ce faza e fiecare reteta.
Buna ziua, as vrea sa te intreb daca se poate inlocui laptele praf cu lapte praf vegetal sau de cocos?
De cocos probabil nu. Despre cel vegetal nu stiu f multe. depinde si la el insa cata grasime are.
buna seara..cu ce pot inlocui laptele praf ..pls
Cu tarate, amidon sau cu nimic.
Bun , simplu si usor de facut , fara tolerate ..asa cum comentam recent ,l-am facut de n-spe mii de ori si il voi repeta !