DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Musaca de vinete

Dragii mei, o să urmeze o serie de rețete cu vinete deoarece îmi sunt tare dragi și în plus am avut șansa să le culeg cu mâna mea. Vinetele fac parte din categoria legumelor despre care nutritioniștii susțin că previn apariția unor grave probleme de sănătate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afecțiunile cardiace sau degenerative, cum ar fi maladia Alzheimer. Au un conținut ridicat și o valoare calorică foarte mică, de numai 18%, astfel încât vinetele sunt recomandate în curele de slăbire. Apa pe care o conțin stimulează detoxifierea organismului, iar fibrele potolesc foamea rapid și mențin digestia bună.

Așa că nu ezitați să le consumați sub orice formă.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-2 vinete

- 3-4 roșii

- 2 ardei grași

- 150 g de carne de pui fiartă (opțional)

- 200 g brânză degresată

- 1 ou

-sare, piper

Preparare: Vinele se taie rondele de circa 0,5 cm grosime și se pun pe grătar până se înmoaie puțin.

Roșiile și ardeii îi tăiem tăiem deasemenea rondele. Urmează apoi să asamblăm musacaua. Numărul straturilor variază în funcție de dimensiunea vasului pe care îl folosiți (eu am folosit unul de yena). Se așează un strat de vinete, unul de roșii, apoi ardeii și tot așa. Între straturi am presărat sare și piper. Dacă puneți și carne o așezați în penultimul strat și apoi mai așezați un strat de vinete.

Amestecăm într-un bol brânza degresată și oul, iar compoziția rezultată o turnăm peste ultimul strat de vinete. Introducem în cuptorul încins la 180 și păstrăm circa 35-40 minute.

Se servește caldă!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: