DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui caprese

O rețetă pe care am savurat-o în weekend și pe care mă grăbesc să o împărtășesc cu voi. Este o adaptare a celebrei salate caprese pe care probabil ați încercat-o și unii dintre voi. Este un fel principal savuros și abia aștept să îmi spuneți părerea voastră după ce l-ați încercat.

Dacă sunteți la dieta dukan atunci îl puteți prepara pentru fazele de consolidare și stabilizare definitivă, sau puteți încerca pentru croazieră variante de mozzarella light (cea mai light pe care am găsit-o eu este cea de la Lidl cu 8,5 % grăsime).

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 piept de pui mare sau 1 și jumătate dacă sunt mai mici

- 6-8 roșii cherry

- 150 g mozzarella (light pentru croazieră)

- 1-2 căței de usturoi

- sare, piper

- 5-6 frunze busuioc verde

- 1 lgt ulei de măsline

Preparare. Punem pieptul de pui tăiat fâșii groase de circa 2-3 cm  într-o tigaie antiaderentă încinsă și o lăsăm la foc mediu 5-7 minute până devine carnea albă. O scoatem din tigaie și o așezăm în vasul pentru cuptor, cu spațiu între ele.

Punem uleiul de măsline în tigaie și apoi sotăm usturoiul tăiat felii circa 1 minut, iar apoi adăugăm și roșii cherry tăiate în jumătati și mai sotăm 2 minute, amestecând. Luăm de pe foc și încercăm să așezăm roșiile și usturoiul între bucățile de pui. Așezăm și frunzele de busuioc în tavă.

Condimentăm cu sare și piper, iar apoi așezăm feliile de mozzarella între carne și roșii și câteva felii deasupra.

Dăm totul la cuptorul încins la 180 de grade și lăsăm circa 25-30 minute până mozzarella prinde o culoare aurie. Se consumă caldă.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: