DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Alternanta PP/PL in croaziera

1w

Multă lume care începe dieta dukan și ajunge la faza de croazieră are dilema alternanței zilelor de PP și PL. Iata ce scrie doctorul Pierre Dukan în cartea The Dukan Diet Life Plan, 2011.

Conform lui P.Dukan sunt două tipuri de alternanță principale și două mai puțin întâlnite.

-  5 zile de PP/5 zile de PL – acesta este un ritm puternic destul de dificil de urmat și necesită o voință puternică;

-  1 zi PP/1 zi PL – dacă în trecut doctorul recomanda alternanță menționată anterior, ulterior rezultatele obținute de unii pacienți care au urmat alternanța 1/1 l-au determinat să o recomande, deoarece rezultatele sunt relativ similare cu alternanța 5/5. Această alternanță este mai ușor de urmat și nu produce frustrările specifice celor 5 zile de PP;

-  2 zile PP/5 zile PL – acest tip de alternanță este unul mai rar și cu un ritm de slăbire nu foarte intens, fiind recomandat persoanelor vulnerabile, fragile sau celor în vârtsă (peste 70 de ani) și care nu au un număr mare de kilograme de pierdut. Este potrivit mai ales celor care doresc să piardă din greutate într-un mod mai lent.

-  2 zile PP/urmate de o dietă normală următoarele 5 zile – este recomandată femeilor cu celulită, celor care sunt mai subțiri în partea superioară a corpului, dar care au probleme cu partea inferioară (șolduri, coapse). Combinate cu un tratament de modelare corporală, acest tip de dietă are rezultate asupra unor zone specifice cu probleme. Tratamentele de modelare corporală se recomandă a fi realizate în zilele de PP.

Sursa: Pierre Dukan,  The Dukan Diet Life Plan, 2011.

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: