Pasca
Se apropie sărbătoarea sfântă a Paștelui și nu se poate să nu punem pe masă și o Pască, fie ea și una făcută după o rețetă Dukan. Dar vă spun că este la fel de delicioasă și aromată ca și cea normală. Vă invit să vă luați nbotițe și să vă pregătiți de gătit. Rețeta asta face parte din meniul de sărbători pe care am să vi-l propun în curând.
Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente aluat:
-2 lg tărâțe de ovăz
- 2 lg tărâțe de grâu
- 1 lg amidon de porumb
- 4 ouă (din care un gălbenuș îl folosim la umplutură)
- 150 g iaurt degresat
- 1 linguriță praf de copt
- 3-4 linguri îndulcitor
- 1 fiolă esență de vanilie
Ingrediente umplutură:
-1 cutie de brânză degresată de 250 g (am folosit Delaco si mi-a placut cum a iesit)
- 1 gălbenuș de ou
- 2 fiole de esență de vanilie
- 2 linguri goji
- 3 lg îndulcitor
Mai întâi puneți goji la înmuiat în apă, iar apoi vă ocupați de preparat aluatul.
Separați albușurile de gălbenușuri. Într-un bol puneți ingredientele uscate (tărâțele, amidonul, îndulcitorul), peste care adăugați iaurtul, esența de vanilie și 3 gălbenușuri. Amestecați și omogenizați bine compoziția și adăugați și praful de copt. Separat bateți albușurile cu puțină sare spumă tare. Luați cu lingura câte puțină spumă de albușuri și amestecați-o în compoziția cu tărâțe.
Brânza degresată o amestecați cu gălbenușul, îndulcitorul, esența de vanilie și cu fructele goji scoase de la hidratat din apă. Omogenizați bine compoziția.
Pentru a face Pasca eu am folosit o formă de silicon, de tip trandafir (se vede în poză). Ideea la această Pască este aceea de a pune umplutura de brănză în centru formei, rămânând câțiva centimetrii până în margine (se vede in poză). Peste brânză turnăm aluatul. Introducem tava în cuptorul încins la 160 de grade și o lăsăm circa 30-35 min (faceți testul cu scobitoarea). După ce ați scos-o din cuptor lăsați-o la racit 5-10 minute și scoateți-o din tavă. După ce s-a racit de tot pudrați niște îndulcitor deasupra și râsfățați-vă papilele gustative.
Pofta bună!
Care e gramajul la branza? 250-300gr?
ce gramaj are cutia de branza , va rog ?
250 g.
Buna! As vrea sa fac mâine pasca, dar nu am forma de silicon. Merge într-un vas yena? Cu hârtie de copt. Mersi
Incearca, ar trebui sa mearga. Poti sa ungi hartia cu un servetel inmuiat in putin ulei de masline. Si sa pui branza ca in poza, doar in mijloc nu pe tot fundul vasului!
Iti multumesc pt aceasta reteta minunata! Am copt-o in vas yena, cu hârtie de copt mototolita si umezita cu apa. Nu s-a lipit deloc. A ieșit perfecta. Asa am papat si eu pasca la masa de Paște. Am facut si drob si salata boeuf si au ieșit foarte bune!
In primul rand Paste fericit! Ma bucur ca v-a placut!:*
Multumesc
Draga mea,iti multumesc foarte mult pentru retetele pe care le postezi totul este foarte explicit si desi nu am mare nevoie sa slabesc tin aceasta dieta si este mult mai usor cu toate aceste lucruri pe care le impartasesti cu noi .Vreau sa iti spun ca eu locuiesc in Franta si am studiat atat cartea cat si situl web al dr -ului Dukan,iar tot ceea ce tu postezi este foarte corect .Succes pe mai departe
Iti multumesc si ma bucur ca iti plac retetele. :*
Am facut pasca si a iesit ffff buna!
Multumesc pentru retete.
Sa va fie de bine :*
arata super pasca ta.o voi face si eu!multumesc pt. teteta.am si o intrebare:avem voie masline?
Fara masline in dieta asta!
Imi poti spune te rog de unde ai luat forma de silicon?
De la Lidl!
Multumesc
am facut pasca ,a fost ffffffffffffffffffffff buna
ai o multime de retete excelente
multumesc pt ajutor
Ma bucur ca ti-a placut!
f buna Ioana,excelenta,mersi mult!
:*
foarte buna pasca am incercat o imediat dupa ce ati postat reteta….ma intreb oare…as putea inlocui branza obisnuita cu quark? adica as vrea ca si consistenta sa dea mai mult cu pasca de smantana pe care o ador…multumesc anticipat….si la cat mai multe retete delicioase
Buna. Din pcate nu cred ca o sa iasa cum trebuie, deoarece quarkul are o alta consistenta (e bun pentru cheese cake mai degraba). Dar daca zici ca iti place mai cremoasa poti incerca.
Ceau imi poti spune te rog daca fac pasca cu indulcitor de stevia iese un pic amara?cand ai postat reteta am facut-o cu alt indulcitor si a fost fffff buna,doar ca am vrut unul natural si l-am cump pe asta care nu_mi place f tare,de exemplu trufele nu au un gust aparte de la el:(
Ceau imi poti spune te rog daca fac pasca cu indulcitor de stevia iese un pic amara?cand ai postat reteta am facut-o cu alt indulcitor si a fost fffff buna,doar ca am vrut unul natural si l-am cump pe asta care nu_mi place f tare,de exemplu trufele au un gust aparte de la el:(
Cred ca iese amara cu stevie
D aca nu am tarate de grau cs pot folosi va rog????
De ovaz sau psyllium.
Buna…am trecut si aceasta reteta in lista de must-have pe masa de Pasti.
Am o intrebare insa…ce parere ai despre taratzele de secara…au vreun efect negativ asupra dietei?
De astea nu scrie nicaieri
daca dublez cantitatile,pot sa-mi impart pasca in mai multe portii?
Da.
fac Pasca a n+1 a oara
excelenta :* multumim pt retete
super. te pup!
Super buna,jos palaria!Am gasit-o tocmai buna cu ocazia vizitei parintilor mei-tatal avand diabet,din pacate nu am avut o forma deosebita!!!Eu am intrat in faza a doua,dupa o interminabila faza de atac pentru ca eram obisnuita cu hrana mai mult vegan dar fiindca fiica mea a slabit 2o kg,m-am gandit s-o incerc si eu.De ce nu xilitol?De chia imi puteti spune ceva?
Xilitolul e ok. Chia aveti voie ca aliment tolerat 1 lgt pe zi.
IMI POTI SPUNE TE ROG CE FEL DE INDULCITOR AI FOLOSIT??AM VAZUT CA E PUDRA…IMI POTI SPUNE CUM SE CHEMA..DE LA CE FIRMA??ITI MULTUMESC.
Clio, Sly, mai am unul marca proprie mega image, inca unul de la carrefour.
asta se poate minca intr-o singura zi? parca erau admise 2 linguri de tarite pe zi, una ca tolerata…..
2 lg tarate de ovaz si 2 de grau (una e permisa, la cealalta poti renunta sau o poti considera aliment tolerat). deci e pentru o zi.
Buna,
Am si eu pasca la cuptor dar am folosit indulcitor pe baza de stevie …sper sa nu fie amara
Din pacate sa te astepti sa fie. Stevia nu se foloseste la temperaturi mari ca amaraste reteta.
O MINUNATIE, BRAVO ! Dar spune-mi si mie, te rog, care e smecheria cu forma de yena tapetata cu hirtie mototolita si umezita cu apa ?! Asa zice Claudia mai sus. E drept ca eu am facut-o cu hirtia nemototolita si neumezita si s-a cam lipit (am reusit, insa, s-o dezlipesc cu aburi). Crezi ca daca faceam cum zicea Claudia nu se mai lipea, asta e rostul ? Ce stii tu din experienta ta ?
Da, sunt trucuri ca sa nu se lipeasca compozitia de hartie (nu neaparat garantate, depinde si de retete). POti de expl sa ungi hartia cu un servetel pe care ai pus niste ulei.