DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pasca

Se apropie sărbătoarea sfântă a Paștelui și nu se poate să nu punem pe masă și o Pască, fie ea și una făcută după o rețetă Dukan. Dar vă spun că este la fel de delicioasă și aromată ca și cea normală. Vă invit să vă luați nbotițe și să vă pregătiți de gătit. Rețeta asta face parte din meniul de sărbători pe care am să vi-l propun în curând.

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente aluat:

-2 lg tărâțe de ovăz

- 2 lg tărâțe de grâu

- 1 lg amidon de porumb

- 4 ouă (din care un gălbenuș îl folosim la umplutură)

- 150 g iaurt degresat

- 1 linguriță praf de copt

- 3-4 linguri îndulcitor

- 1 fiolă esență de vanilie

Ingrediente umplutură:

-1 cutie de brânză degresată de 250 g (am folosit Delaco si mi-a placut cum a iesit)

- 1 gălbenuș de ou

- 2 fiole de esență de vanilie

- 2 linguri goji

- 3 lg îndulcitor

Mai întâi puneți goji la înmuiat în apă, iar apoi vă ocupați de preparat aluatul.

Separați albușurile de gălbenușuri. Într-un bol puneți ingredientele uscate (tărâțele, amidonul, îndulcitorul), peste care adăugați iaurtul, esența de vanilie și 3 gălbenușuri. Amestecați și omogenizați bine compoziția și adăugați și praful de copt. Separat bateți albușurile cu puțină sare spumă tare. Luați cu lingura câte puțină spumă de albușuri și amestecați-o în compoziția cu tărâțe.

Brânza degresată o amestecați cu gălbenușul, îndulcitorul, esența de vanilie și cu fructele goji scoase de la hidratat din apă. Omogenizați bine compoziția.

Asamblarea

Pentru a face Pasca eu am folosit o formă de silicon, de tip trandafir (se vede în poză). Ideea la această Pască este aceea de a pune umplutura de brănză în centru formei, rămânând câțiva centimetrii până în margine (se vede in poză). Peste brânză turnăm aluatul. Introducem tava în cuptorul încins la 160 de grade și o lăsăm circa 30-35 min (faceți testul cu scobitoarea). După ce ați scos-o din cuptor lăsați-o la racit 5-10 minute și scoateți-o din tavă. După ce s-a racit de tot pudrați niște îndulcitor deasupra și râsfățați-vă papilele gustative.

Pofta bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: