DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui chinezesc cu sos de cola

Da știu, probabil o rețetă care va stârni anumite comentarii din partea unora, dar eu tot v-o dau. Nouă ne-a plăcut foarte mult, deși am fost foarte reticenți inițial în ceea ce privește combinația pui-coca cola zero.

Mulți dintre dvs. cunosc istoria acestei celebre băuturi Coca Cola, dar probabil sunt unii care nu o știu asa ca incerc un mic rezumat. Prima rețetă Coca-Cola a fost inventată în Columbus, statul Georgia (SUA), de către John Stith Pemberton, inițial ca un cocawine numit Pemberton’s French Wine Coca în 1885. Primele vânzări au fost la Jacob’s Farmacy din Atlanta, Georgia, pe 8 mai, 1886. A fost vândută inițial ca un medicament brevetat pentru cinci cenți. Pemberton a susținut mereu că băutura Coca-Cola a vindecat multe boli, inclusiv dependența de morfină, dispepsia, neurastenia, durerile de cap și chiar impotența. Pemberton a publicat prima reclamă pentru băutură pe 29 mai a aceluiași an, în Atlanta Journal. În primele opt luni doar nouă băuturi au fost vândute zilnic. Câțiva ani mai târziu, licența a fost cumpărată de omul de afaceri, Asa Griggs Candler. Tacticile de marketing folosite de acesta au condus produsul spre dominarea pieței băuturilor răcoritoare în secolul al XX-lea, iar astăzi coca cola face parte din meniul zilnic al multora.

Iată deci rețeta Dukan de pui chinezesc cu sos de cola, însă nu vă așteptați să o găsiți și restaurantele chinezești. Eu am găsit-o aici și mi-a făcut din prima cu ochiul (de aici si numele).

Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitivă – PP si PL

Porții 4

Ingrediente:

-6-8 copănele de pui fără piele

- 4-5 linguri de sos de soia fara zahar (daca e indulcit atunci se poate consuma doar in croaziera ca tolerat)

- piper alb, negru, cayenne

- sare

- 2-3 căței de usturoi

- 300 ml coca cola zero

- ½ lgt coriandru praf

Pulpele fără piele le crestăm din loc în loc. Se adaugă peste acestea sare, piperul (cam ¼ lgt din fiecare fel), coriandrul și sosul de soia (nu uitati, sa fie un sos de soia fara zahar). Se lasă 10-15 minute în frigider. Încingem o tigaie antiaderentă și punem bucățile de pui cu tot cu sos și adăugăm usturoiul tăiat mărunt. Lăsăm 2-3 minute și apoi adăugăm coca cola zero și punem capacul la tigaie.

Se dă focul mic și se lasă la fiert circa 30-35 minute cu capacul pus (eventual mai întoarceți copanele de pui de pe o parte pe alta). Dacă nu se evaporă suficient de mult din lichid atunci dupa cele 30-35 minute îndepărtați cu o lingură sau un polinic o parte din acest lichid și lăsați mai puțin în tigaie. Continuați să păstrați încă 10 minute pe foc mic, amestecand în continuu până scade sosul și se îngroașă puțin (ca și cum se caramelizează, vedeti in ultima poza).

Iese o rețetă nemaipomenită, dulce aromată care în zilele de PL poate fi consumată alături de niște frigărui de legume.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: