Creveti sotati
Dacă vă plac creveții atunci rețeta asta pică la fix. E prima rețetă cu creveți (am gasit-o aici) pe care o postez și sper să vă placă, mai ales că se fac ușor și merg de minune în atac sau la zilele de PP.
Creveții au o serie de proprietăți printre care: au efect antiinflamator și previn formarea de blocaje în circulația sângelui; regularizează bătăile inimii, prevenind stopurile cardiace; conțin selenium care este anticancerigen, acest element ajutând la buna funcționare a celulelor care compun ADN-ul; conțin acizii omega 3 care protejează împotriva apariției bolii Alzheimer și previn îmbătrânirea prematură.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții – 2
Ingrediente:
-400 g creveți decorticați
- 2 căței de usturoi
- ½ legătură pătrunjel verde
- 4 lg vin alb (tolerat)
- ½ lămâie
Într-o tigaie antiaderentă încinsă puneții creveții, usturoiul, vinul și pătrunjelul verde.
Sotați la foc mediu circa 5 minute, până devin roz. Se iau de pe foc și se servesc cu lămâie.
Ușor de făcut, delicios la gust!
Poftă bună
Un deliciu! Am pregatit alaturi un sos fin de mustar.
Sa iti fie de bine draga mea!
Ce creveti ai cumparat (firma) si de unde?
Mersi
Eu mai iau de la auchan la vrac sau de la carrefour.
O surpriza uriasa! Nu ma tragea ata sa gatesc creveti, iar asteptarile mele erau fff rezervate. Dar pentru ca-i aveam in congelator de ceva vreme, am decis ca le-a venit vremea. Ce surpriza minunata! M-ai castigat pe veci cu crevetii gatiti in felul asta!
Ma bucur ca ti-au placut draga mea. Sa iti fie de bine.