DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Joia “Sfanta” – ziua de proteine pure din consolidare si stabilizare

03442_MeatDairyEggs1

Începând cu faza de consolidare Dr. Dukan ne recomandă ca o zi pe săptămână (el a ales joia, dar poate fi oricare zi a săptămânii) să fie dedicată proteinelor pure. Această zi ne aduce foarte mult aminte de prima fază a dietei – Atacul. În consolidare joia ”sfântă” este asemănătoare cu zilele de Atac, însă în stabilizare intervin câteva modificări.

Așadar este o zi când consumăm doar carne, ouă și lactate. În ceea ce privește ultima categorie, trebuie să fim atenți la cantitatea de lactoză pe care o conțin lactatele și să o reducem cât mai mult. Așadar evităm laptele și consumăm mai multă brânză degresată (atenție și la iaurturi, deoarece dacă comparăm un iaurt degresat cu brânză degresată, cu același număr de calorii, constatăm că brânza are mai multe proteine și mai puțină lactoză decât iaurtul).

În ceea ce privește consumul de apă, dacă în atac erau recomandați minim 1,5 l de apă, în joia sfântă Dukan ne recomandă să bem cel puțin 2 l de apă pe zi.

Deasemenea, trebuie să reducem pe cât de mult posibil cantitatea de sare pe care o folosim în mâncăruri.

Ce puteți mânca în ziua Proteinelor Pure din perioada de stabilizare?

Consumați alimente care conțin proteine pure! Atenție, anumite alimente care au fost permise în Atac , numai sunt permise în această zi in stabilizare. Iată o listă a alimentelor care pot fi consumate:

Sursa:  ”The Dukan Diet Life Plan”, Pierre Dukan, 2012.

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: