DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Retete delicioase cu rubarba

Rubarba a fost folosită de chinezi în scopuri medicale încă din cele mai vechi timpuri. În Europa ar fi ajuns în secolul al XIV-lea urmând Drumul Mătăsii. Era cunoscută atunci sub numele de ”rubarba turcească”, deoarece era adusă în porturile Aleppo (Siria) și Smyrna (Turcia). Ulterior a apărut și varianta de ”rubarbă rusă” datorită provenienței dinspre Rusia.  Datorită costurilor foarte ridicate cu transportul prețul rubarbei a fost mereu unul foarte ridicat la vremea aceea.

În prezent este cultivată în mai multe regiuni de pe glob, din Asia până în America.

Dacă în urmă cu câteva secole, rubarba era cunoscută și folosită doar pentru virtuțile sale medicale sau ornamentale, începând cu secolul al XVlll-lea ea a devenit un ingredient tot mai des folosit, atât la prepararea deserturilor, cât și a garniturilor care însoțesc mâncărurile din carne.
Din pețiolurile de rubarbă se pot prepara compoturi, dulceață, suc, peltea, jeleuri, șerbeturi, marmelade.

Deasemenea, rubarba se folosește la prăjituri, tarte, înghețate, dar poate fi folosită și pentru prepararea de aperitive, în stare proaspătă, sau ca și garnitură, sub forma de sosuri, la mâncăruri de legume sau carne. In dieta dukan este foarte potrivita deoarece poate fi consumata in zilele de PL si mai ales in retete dukan de deserturi.

Rubarba are un gust acrișor dat de conținutul ridicat de vitamina C (12 mg/100 g). Conține o serie de minerale în cantități mai ridicate precum potasiu și fosfor, sau în cantități mai scăzute precum calciul și magneziul.

Mai multe informatii despre rubarba gasiti aici http://www.retete-dukan.ro/rubarba-ce-trebuie-sa-stim-despre-aceasta/

Cateva retete dukan cu rubarba gasiti aici:
http://www.retete-dukan.ro/tarta-cu-branza-si-dulceata-de-rubarba/
http://www.retete-dukan.ro/tarta-cu-rubarba/
http://www.retete-dukan.ro/prajitura-rasturnata-cu-rubarba-fara-tolerate/
http://www.retete-dukan.ro/compot-racoritor-cu-rubarba/
http://www.retete-dukan.ro/gem-de-rubarba-si-ghimbir/

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: