DIETA DUKAN/UTILE

Gem de rubarba si ghimbir

Rubarba este o planta, legumă permisă în dieta Dukan. Are o mulțime de proprietăți, dar avantajul acesteia este faptul că poate fi preparată și în dulciuri sau ca dulceață. Astăzi vă propun inca o rețeta dukan de gem de rubarbă, de data asta  și cu ghimbir.

Faza Croazieră (PL), Consoloidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

- 8 tije de rubarbă (circa 500-600 g)

- îndulcitor pudră după gust (eu am pus vreo 150-200 g)

- coaja de la o jumătate de lămâie

- 100 g ghimbir tăiat felii

-3 foi de gelatină (opțional, ca să se îngroașe mai bine)

Preparare:

Se taie tijele de rubarbă, partea roșie și cea verde (partea unde încep frunzele se aruncă) în bucăți de circa 1 – 1,5 cm grosime. Adăugăm ghimbirul, presărăm îndulcitorul peste ele, amestecăm și punem vasul în frigider cel puțin peste noapte (ale mele le-am lăsat cred vreo 20 ore în frigider). O să vedeți că lasă suficientă zeamă – se vede în poza de mai jos (bol albastru). Gustați din sirop ca să vedeți dacă mai trebuie îndulcitor.

Adăugăm coaja și o punem pe aragaz la foc mic spre mediu. Eu nu am adăugat apă deloc deoarece a lăsat suficient de multă zeamă singură. Amestecăm din când în când în ea. După ce începe să dea în clocot o lăsați să mai fiarbă circa 10-12 minute până mai scade din sirop (se poate fierbe și mai mult, dar atenție la siropul care se evaporă).

Între timp hidratăm gelatina, iar după ce am oprit focul la gem scoatem gelatina din apă, o scurgem și o punem în oală peste gem, amestecând până se topește.

Se pune în 2 borcănașe și gata. Ideal ar fi ca borcanele să fie sterilizate ca pentru orice fel de dulceață și puțin călduțe când puneți dulceața în ele. Le puneți capacul și le întoarceți cu fundul în sus 2 minute, apoi le așezați normal în picioare. Nu știu deocamdată cât rezistă dulceața în program, dar banuiesc că și voi o să o consumați detul de repede.

Merge cu clatite, brioșe, rulade!

Poftă bună!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly
Share
this article on Facebook

6 Responses to Gem de rubarba si ghimbir

  1. criss spune:

    Buna, am si eu nevoie de un sfat/ parere de la tine. Vreau sa fac compot si gem din diverse fructe,compatibile cu dieta, insa vreau sa tina mai mult timp (peste iarna). CUM PROCEDEZ??? multumesc

  2. Bianca spune:

    Tocmai am pus-o in borcane. Mi-au iesit 2. Eu am facut doar din 3 tije de rubarba si nu am pus ghimbir am pus esenta de capsuni, dar nu se simte aproape deloc gustul de capsuni cel putin acum cand era fierbinte. Poate rece se va simti gustul. Merci de reteta si abia astept sa vina joi si sa mananc pe o felie de paine prajita.

  3. Bianca spune:

    E a doua oara cand fac…Delicioasa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

What is 7 + 7 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT!(Pentru a putea posta comentariul trebuie sa rezolvati urmatoarea operatie aritmetica) :-)