DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Pui dulce acrisor

Și a venit rândul primei rețete postate în anul 2014. Sper să fie un an plin de realizări pentru fiecare dintre noi și mai ales un an nou în  care să fim sănătoși și să ne bucurăm de viață alături de cei dragi nouă.

Pentru astăzi m-am gândit la o rețetă mai puțin obișnuită și pentru unii va părea puțin ciudată din cauza combinației de gusturi. Este vorba de o rețetă dukan, care poate fi adaptată și pentru consolidare sau stabilizare.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 piept de pui mare tăiat cubulețe

-2 ardei verzi tăiai cubulețe

-330 ml fanta zero

- ½ cană ananas bucățele (doar pentru consolidare și stabilizare definitivă)

-sare, piper

- 1 lg amidon de porumb (opțional)

Preparare. Într-o tigaie antiaderentă punem puiul la ”prăjit” până se albește carnea. Adăugăm apoi ardeiul, sarea și piperul și mai sotăm 2 minute. Adăugăm apoi bucățile de ananas (dacă le folosim) și sucul de portocală (fanta).

Lăsați să fiarbă la foc mic cu capac până începe să scadă sosul. Dacă credeți că sosul nu este suficient de bine îngroșat amestecați amidonul cu 2-3 lg de suc de portocală (fanta) și turnați-l în tigaie. Astfel sosul va fi mai consistent.

Dacă nu sunteți la dietă sau dacă sunteți la faza de consolidare sau stabilizare definitivă puteți consuma puiul dulce acrișor alături de orez.

Poftă bună!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: