DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura Boema

Ce să mai mâncăm dulce? O raită printr-o cofetărie rezolvă evident această dilemă. Dacă nu cu o prăjitură consumată la fața locului măcar cu câteva idei. Așa am ajuns și la prăjitură Boema. Un dulce desăvârșit cu care vă veți delecta chiar și în cazul în care țineți dietă. Ușor de pregătit și cu ingrediente comune poate fi un desert sofisticat în funcție de varianta de dietă pe care o urmați. În fine, discuția despre Boema ar putea continua dar cred că mai bine trecem la treabă. Am să vă dau variante multiple pentru a prepara această rețetă tocmai pentru a o putea adapta fiecare.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională începând de Joi

Ingrediente:

- 1 blat ca acesta pentru faza de Croazieră

Sau

- 1 blat ca acesta pentru Consolidare sau Scara nutrițională

Sirop:

-50 ml apă fierbinte

- îndulcitor

- esență de rom

Crema intermediară:

-6 lg lapte praf degresat

-3 lg îndulcitor pudră (xilitol)

-1 lg cacao degresată + 1 lg cafea instant

-2 lg cola zero sau apa minerală

- 2 lg brânză cremoasă degresată

- 2 fiole esență de unt

Crema albă pentru ornat în faza de Croazieră

-250 g brânză cremoasă degresată

- 4 lg îndulcitor pudră (xilitol) – sau după gust ținând cont că brânza e mai acrișoară

- 3 foi de gelatină

- 3 lg lapte degresat

Crema albă pentru ornat în Consolidare sau Scara nutrițională

-300 ml smântână pentru friscă

-2-3 lg îndulcitor pudră (xilitol)

Preparare:

Blatul ales se prepară conform instrucțiunilor și se lasă la răcit. Pentru sirop se amestecă toate ingredientele până se dizolvă îndulcitorul. După ce s-a răcit blatul se însiropează și apoi se taie în pătrate (circa 12-14 pătrate).

Între timp se prepara și crema albă pentru ornat.

Pentru prima variantă se pun foile de gelatină la hidratat cel puțin 5 minute apoi se scot din apă și se dizolvă în laptele fierbine. Laptele se toarnă peste brânza degresată, se adaugă îndulcitorul și se bune la rece.

Pentru a doua variantă se bate smântâna pentru frișcă și se adaugă îndulcitorul. O păstrăm la rece.

Pentru crema intermediară se amestecă toate ingredientele până se omogenizează compoziția. Cu o lingură se întinde această cremă pe toate pătratele de blat și se dă la rece circa 15 minute cel puțin.

În final ornăm prăjiturile cu crema albă. Se păstrează la frigider!

Ținând cont de numărul porțiilor se poate împărți lejer cu cei dragi!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: