DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Inghetata cu pepene rosu

Ar fi păcat să nu exploatăm pepenele roșu la adevărata sa valoare, zic. Și dacă zilele trecute am încercat băutura răcoritoare cu pepene roșu, azi e rândul înghețatei. De fapt nu am făcut decât să combin rețeta de băutură cu cea de înghețata dementă și gata, rezultatul a fost o înghețată super delicioasă. Și vă dau și un pont, înlocuiți pepenele roșu cu cel galben și rezultatul e la fel de bun.

Faza Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Miercuri

Ingrediente:

-4 iaurturi grecești cu 2 % grăsime (4×150 g)

-100 ml lapte degresat

- 4 lg lapte praf degresat

-1 gălbenuș de ou (opțional)

- îndulcitor după gust

- 2 felii de pepene tăiate cuburi și congelate

Preparare:

Puteți prepara înghețata în modul clasic, la congelator sau la mașina de înghețată.

Pepenele se curăță de sâmburi și se taie cubulețe. Acestea se pun la congelator într-o pungă pentru cel puțin 1 oră (să fie congelate cât de cât).

Se scot de pun în blender și se mixează bine.

Piureul de pepene roșu se amestecă într-un bol cu restul de ingrediente și se omogenizează compoziția. Se toarnă într-un vas care se pune în congelator. După 2-3 ore, când a început să înghețe se scoate vasul cu înghețată din congelator și se omogenizează foarte bine compoziția cu o furculiță sau cu mixerul. Operația se repetă la interval de 2 ore, cel puțin de 3 ori, scopul fiind acela de a nu se forma ace de gheață.

Sau :

Se toarnă întreaga compoziție în mașina de făcut înghețată și se lasă să iși facă ciclul. Puneți apoi înghețata într-un recipient în congelator pentru minim 2 ore pentru a fi și mai înghețată sau consumați-o direct așa.

Simplu, răcoritor și gustos!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: