DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Dulceata de rubarba

Rubarba este o planta, legumă permisă în dieta Dukan (urmeaza un articol despre aceasta). Are o mulțime de proprietăți, dar avantajul acesteia este faptul că poate fi preparată și în dulciuri sau ca dulceață. Astăzi vă propun rețeta dukan de dulceață de rubarbă.

Faza Croazieră (PL), Consoloidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-7-8 tije de rubarbă (circa 500 g)

- îndulcitor pudră după gust

- coaja de la o lămâie

- sucul de la o lămâie

Se taie tijele de rubarbă, partea roșie și cea verde (partea unde încep frunzele se aruncă) în bucăți de circa 1 cm grosime. Se presară îndulcitorul peste ele, se amestecă bine si se pun în frigider cel puțin 4-5 ore. O să vedeți că lasă destul de multă zeamă. Gustați din sirop ca să vedeți dacă mai trebuie îndulcitor.

Adăugăm coaja și sucul de lămâie și o punem pe aragaz la foc mic spre mediu. Amestecăm din când în când în ea. Se lasă pe foc circa 30-40 minute până se leagă. Se pune în 2 borcănașe și gata. Ideal ar fi ca borcanele să fie sterilizate ca pentru orice fel de dulceață și puțin călduțe când puneți dulceața în ele. Le puneți capacul și le întoarceți cu fundul în sus 2 minute, apoi le așezați normal în picioare. Nu știu deocamdată cât rezistă dulceața în program, dar banuiesc că și voi o să o consumați detul de repede. Merge cu clatite, brioșe, rulade!

Poftă bună!

p.s. Se gaseste prin piete, Lidl, Kaufland…

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: