DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Supa crema de telina

Este momentul să vă mai propun o nouă rețetă de supă cremă, foarte bună. Deși nu am încercat prea multe feluri până acum care să aibă la bază țelina, mi-am propus să încerc mai multe rețete care să conțină această rădăcinoasă bogată în proteine, minerale, precum potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, celuloză și un ulei eteric ce-i imprima mirosul și gustul caracteristic. Apreciata de grecii antici datorită virtuților sale terapeutice, țelina este un medicament deosebit de prețios recomandat în hipertensiune arterială, reumatism, gută și astenie sexuală.

Rețeta de azi este una care respecta principiile dietei dukan, fiind însă potrivită pentru toată lumea.

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 țelină mare (sau 2 medii)

- ½ ceapă albă

- 1 cățel de usturoi

- 500-600 ml supă de pui (sau jumătate supă și jumătate apă)

- 150 g iaurt degresat (sau 3 lg quark)

- piper, sare

Ceapa se taie mărunt și se sotează într-o tigaie/oală antiaderentă pentru 3 minute. Se adaugă usturoiul taiat în 2 și țelina tăiată cuburi (circa 1-1,5 cm diametru) și se mai sotează 3 minute la foc mediu. Adăugăm supa de pui (trebuie să acopere țelina) și lăsăm sa fiarbă 15 minute, până se înmoaie țelina.

După ce a fiert punem cu totul în blender și pasăm bine. Oprim și adăugăm iaurtul sau quarkul și mai blenduim până se omogenizează compoziția. Dacă doriți ca supa să fie mai lichidă suplimentați cantitatea de supă de pui în compoziție. Adăugați sare și piper după gust.

O reteta dukan care se consumă caldă sau rece.

Poftă bună!

p.s. dacă nu sunteți la dietă atunci înlocuiți iaurtul cu smântână

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: