Aperitiv cu ardei si dovlecei
De data asta o rețetă dukan foarte simplă, dar un apertiv foarte bun. Poate fi consumat rece și luat la pachet atunci când sunteți la servici. În plus are legume de sezon care îi dau un gust deosebit și îl fac foarte plăcut.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 dovlecel
- 2 ardei grași (verzi sau în combinație de culoare verde/roșu)
- 150 g iaurt degresat
- 3 ouă
- sare, piper, oregano, busuioc
- 1 roșie tăiată felii pentru decor.
Preparare: Dovlecelul și ardeii se taie felii mai groase și se pun în tava de chec (9×22 cm are a mea). Se condimentează cu sare, piper, oregano și busuioc. Într-un bol separate se bat ouăle și se amestecă cu iaurtul. Compoziția rezultată se toarnă peste legume și se amestecă puțin să intre peste tot. Se decorează cu feliile de roșie și se introduce în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 40-45 minute. Se consumă cald sau rece, după preferințe.
Poftă bună!
il am in cuptor:X
buna.doresc sa va intreb ceva;am un baietel de 1 an si 2 luni.mai papa titi de 3 ori pe zi,restu hrana diversificata chiar si fructe .eu m-am apucat de cura dukan de 4 zile credeti ca mancand doar protein laptele iar face rau baietelului meu?multumesc mult
Cred ca i-ar face mai bine gramatica pe viitor. Dumneavoastra in prezent
Buna! Multumim de reteta! Am facut-o aseara, la gust e foarte buna dar a lasat cam mult suc de la legume… In fotografia ta arata foarte bine. Ai vre-un secret? Oricum, e delicios acest aperitiv
Buna Alina. Nu am nici un secret. Singura chestie este ca daca o faci in tava de silicon sa incerci sa o scoti din tava dupa 10 minute si sa o lasi afara sa se raceasca (in tava de silicon transpira si mai tare).