Caserola cu pui, ou si iaurt
Rețeta aceasta se pretează foarte bine zilelor de atac și celor de PP din dieta dukan, dar poate fi preparată și de cei care nu sunt la dietă bineînțeles. În plus este foarte ușor de făcut și nu necesită cunoștințe foarte sofisticate în ale bucătăriei.
Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 piept de pui tăiat fașii de circa 2 cm grosime
- 2 albușuri
- 250 g iaurt grecesc degresat
- 50 g cașcaval degresat
-sare, piper
- ierburi aromate
Preparare:
Bucățile de piept de pui se așează într-un vas rezistent la cuptor și se condimentează cu sare și piper (pentru cine dorește să se gătească mai repede se poate găti puiul în tigaie până devine alb și apoi se pune în caserolă).
Albușurile se amestecă cu iaurtul și se toarnă peste pui. Se adaugă deasupra cașcavalul ras și ierburile aromate. Se introduce caserola în cuptorul încins la 180 grade și se lasă circa 30-40 minute până se rumenește și cașcavalul. Se consumă cald.
Poftă bună!
p.s. opțional se pot pune între bucățile de pui și bucăți de piept de pui afumat.
Buna . Un exemplu de cascaval pentru aceasta reteta ? De la ce firma putem gasi dietetic?
multumesc frumos !
Nu il cumparam, il facem acasaa. e reteta pe site…..
De unde gasesc cascaval degresat???? Multumesc!
Nu il cumparam, il facem acasaa. e reteta pe site….
Cascaval degresat de unde putem cumpara?
Nu il cumparam, il facem acasaa. e reteta pe site.
Dupa ce a stat la cuptor 50de minute la 180 grade era inca labicios, iar in recipient era un lichid. Ce este cu acel lichid? Trebuie sa stea la cuptor pana se evapora tot, sau se mananca si ala, sau il aruncam?
Multumesc
Este de la iaurt si pui lichidul. POti sa faci ce vrei cu el. Sa il arunci sau sa il mananci.
super reteta, cu galbenusurile ramase am facut un cascaval.